American Airlines verzekert £4,32 miljard aan overheidslening

By: Wajeeh Khan
Wajeeh Khan
Wajeeh is een actieve volger van wereldaangelegenheden, technologie, een fervent lezer en speelt graag tafeltennis in zijn vrije tijd. read more.
on sep 26, 2020
  • American Airlines verzekert 4,32 miljard pond aan overheidslening.
  • Het sloot een schuldofferte van £940 miljoen af bij Goldman Sachs.
  • Southwest en Delta Airlines zullen geen gebruik maken van het leenpakket.

In een aankondiging op vrijdag onthulde American Airlines (NASDAQ: AAL) een staatslening ter waarde van £ 4,32 miljard te hebben veiliggesteld. Het bedrijf sprak ook zijn vertrouwen uit dat het volgende maand toegang zou kunnen krijgen tot £ 1,57 miljard extra zodra het leenpakket van £ 19,62 miljard van de Amerikaanse schatkist aan verschillende luchtvaartmaatschappijen is toegewezen.

American Airlines sprong vrijdag meer dan 2% in de uitgebreide handel. Op jaarbasis zijn de aandelen van het bedrijf bijna 60% lager op de aandelenmarkt. Lees meer over hoe u op de aandelenmarkt kunt beleggen.

Southwest en Delta Airlines zullen geen gebruik maken van het leenpakket

Zoekt u actueel nieuws, goede tips en markt analyses? Schrijf u vandaag in voor de Invezz nieuwsbrief.

De in de VS gevestigde luchtvaartmaatschappijen moeten voor begin oktober beslissen of ze willen profiteren van de Amerikaanse staatsobligaties die in maart zijn goedgekeurd door het Amerikaanse Congres onder de CARES Act. De omzet van American Airlines daalde met 86% in het tweede fiscale kwartaal.

Oorspronkelijk zou American Airlines 3,73 miljard pond ontvangen van de overheid. Zijn collega’s, Southwest Airlines en Delta Air Lines, hebben echter vorige week geen plannen geuit om het leningspakket aan te boren, waarna andere luchtvaartmaatschappijen, waaronder American Airlines, nu een bredere financiering kunnen krijgen met de door de staat aangeboden steun.

United Airlines, aan de andere kant, merkte eerder deze week op dat het zijn aandeel in de schatkistleningen zal zoeken, maar heeft niet gespecificeerd of het aandeel zal worden gewaardeerd op £ 3,53 miljard of meer.

American Airlines zei vrijdag ook dat het dankzij haar loyaliteitsprogramma al £ 431,54 miljoen heeft opgenomen van de schatkistlening. Het sloot onlangs ook een schuldofferte ter waarde van £ 940 miljoen bij Goldman Sachs.

CARES Act financierde in maart Amerikaanse luchtvaartmaatschappijen met £ 19,62 miljard aan subsidies

In maart financierde de door de Amerikaanse overheid gesteunde CARES Act Amerikaanse luchtvaartmaatschappijen met £ 19,62 miljard aan subsidies in een poging verlof te voorkomen en werknemers tot oktober op de loonlijst te houden.

De CARES Act heeft tot doel de economische klap voor de Amerikaanse luchtvaartmaatschappijen te minimaliseren die wordt toegeschreven aan COVID-19, dat tot dusver meer dan 7 miljoen mensen in de Verenigde Staten heeft besmet en meer dan 200 duizend doden heeft veroorzaakt. Nu het passagiersaantal nog steeds met ongeveer 70% is gedaald als gevolg van de gezondheidscrisis, dringt de Amerikaanse luchtvaartsector tot maart bij de regering aan op een nieuwe salarissteun van £ 19,62 miljard.

American Airlines presteerde vorig jaar ook enigszins somber op de aandelenmarkt met een jaarlijkse daling van ongeveer 10%. Op het moment van schrijven heeft de in Fort Worth gevestigde luchtvaartmaatschappij een marktkapitalisatie van £ 4,90 miljard.

Investeer in crypto, aandelen, ETF's en meer in enkele minuten met onze favoriete makelaar, eToro
7/10
67% van particuliere CFD accounts verliezen geld