De netto omzet van AngioDynamics steeg met 6,3% in Q1

Geschreven door: Wajeeh Khan
september 29, 2020
  • De netto omzet van AngioDynamics steeg met 6,3% in Q1.
  • Het bedrijf verwacht een jaarlijkse netto omzet van £215,97 tot £220,63 miljoen.
  • AngioDynamics waardeert zijn geldmiddelen en equivalenten op £37,21 miljoen.

AngioDynamics Inc. (NASDAQ: ANGO) maakte dinsdag voor de bel zijn kwartaalcijfers bekend. Het bedrijf zei dat zijn netto-omzet in het eerste kwartaal met 6,3% is gestegen tot £ 54,54 miljoen dankzij een bestelling van de Britse NHS (National Health Service) ter waarde van £ 4,04 miljoen.

De aandelen van het bedrijf bleven dinsdag nagenoeg stabiel in de premarket-handel. AngioDynamics heeft momenteel een prijs per aandeel van £ 8,27, wat neerkomt op een daling van meer dan 30% op de aandelenmarkt sinds het begin van het jaar. Het Amerikaanse bedrijf was eind juli teruggevallen tot £ 6,42 per aandeel. Geïnteresseerd om online in de aandelenmarkt te investeren? Hier is een eenvoudige gids om u op weg te helpen.

Resultaten van AngioDynamics over het eerste kwartaal

Zoekt u actueel nieuws, goede tips en markt analyses? Schrijf u vandaag in voor de Invezz nieuwsbrief.

Op GAAP-basis boekte AngioDynamics in het eerste kwartaal 8,55 pence verlies per aandeel. Maar op een aangepaste basis verdiende het bedrijf 1,55 pence per aandeel. De fabrikant van medische hulpmiddelen zei het afgelopen kwartaal te hebben afgesloten met £ 37,21 miljoen aan contanten en beleggingen. Ter vergelijking: het had zijn kaspositie eind mei op een hogere waarde van £ 42,26 miljoen gewaardeerd.

AngioDynamics noteerde een jaarlijkse daling van de brutomarge van 700 basispunten in het eerste kwartaal tot 50,9%. Voor het volledige jaar verwacht het bedrijf dat zijn netto-omzet zal dalen tussen £ 215,97 miljoen en £ 220,63 miljoen. De schatting voor de aangepaste winst per aandeel in het boekjaar 2021 bedraagt momenteel 3,88 pence.

In gerelateerd nieuws kondigde AngioDynamics vorige week de commerciële lancering van Auryon Atherectomy System in de VS aan. Begin september verliet het hoofd oncologie het bedrijf.

Tip: bent u op zoek naar een app om slim te investeren? Handel veilig door u te registreren bij onze favoriete keuze, eToro: bezoek & maak een account

Andere prominente figuren in het winstrapport van AngioDynamics

Andere prominente cijfers in Angio’s winstrapport van dinsdag zijn onder meer £ 9,56 miljoen aan netto-omzet (12,3% lager dan vorig jaar) uit het oncologiesegment, £ 23,23 miljoen aan netto-omzet van VIT (Vascular Interventions and Therapies) en £ 21,83 miljoen aan Vascular Access tot de netto-omzet (21,4% hoger dan vorig jaar) in het eerste kwartaal.

De netto-omzet in de VS bedroeg £ 42,03 miljoen en groeide in het eerste kwartaal met 2,2% op jaarbasis. In apart nieuws uit de Verenigde Staten publiceerde McCormick dinsdag ook beter dan verwachte financiële resultaten voor Q3.

AngioDynamics presteerde vorig jaar vrij somber op de aandelenmarkt met een jaarlijkse daling van ongeveer 20%. Op het moment van schrijven heeft de Amerikaanse fabrikant van medische hulpmiddelen een marktkapitalisatie van £ 314 miljoen.