Air France zegt dat inkomsten in augustus met 70% zijn gedaald

By: Wajeeh Khan
Wajeeh Khan
Wajeeh is een actieve volger van wereldaangelegenheden, technologie, een fervent lezer en speelt graag tafeltennis in zijn vrije tijd. read more.
on sep 30, 2020
  • Air France zegt dat zijn inkomsten in augustus met 70% zijn gedaald.
  • De dagelijkse cashverbranding bedraagt nog steeds 9,12 miljoen pond.
  • Air France is onlangs een nieuwe transatlantische joint venture aangegaan.

CEO Anne Rigail van Air France (EPA: AF) vertelde woensdag aan Corriere della Sera (Italiaanse krant) dat de luchtvaartmaatschappij vorige maand een enorme omzetdaling van 70% zag. Vanwege de pandemie van het Coronavirus, die nog steeds op de passagiersaantallen weegt, konden de intercontinentale routes in augustus slechts 30% van de stoelen bezetten.

Het aandeel van de moederorganisatie, Air France-KLM, meldde woensdag een daling van ongeveer 1,5% in de premarket-handel. Maar het aandeel sprong meer dan 3% op de open markt. Met een prijs per aandeel van £ 2,66 staan de aandelen van het bedrijf momenteel op een dieptepunt. Air France-KLM handelde aan het begin van het jaar op £ 9,34 per aandeel.

Zoekt u actueel nieuws, goede tips en markt analyses? Schrijf u vandaag in voor de Invezz nieuwsbrief.

Ter vergelijking: zijn prestatie was vorig jaar licht optimistisch op de aandelenmarkt met een jaarlijkse winst van ongeveer 10%. Op het moment van schrijven heeft de Frans-Nederlandse luchtvaartmaatschappij een marktkapitalisatie van £ 1,14 miljard.

De dagelijkse cashverbranding van Air France bedraagt £ 9,12 miljoen

Rigail benadrukte woensdag ook dat het dagelijkse cashverbruik van de luchtvaartmaatschappij nog steeds op een alarmerende £ 9,12 miljoen stond. Maar de CEO sprak zijn vertrouwen uit dat Air France vastbesloten was manieren te onderzoeken om de verliezen tot een minimum te beperken.

Air France is onlangs een nieuwe transatlantische joint venture aangegaan met Virgin Atlantic en Delta Air Lines. Rigail smeekte ook het Italiaanse Alitalia om zich als lid op het tweede niveau bij het partnerschap aan te sluiten. Volgens een aankondiging in juni zal Alitalia later dit jaar worden genationaliseerd en gelanceerd als een beursgenoteerd bedrijf.

Volgens CEO Rigail:

“Alitalia is een langdurige partner en we zullen hen voorstellen om als geassocieerd lid de joint venture te sluiten. Ik wil een sterke relatie met hen onderhouden.”

Rigail zegt dat er geen plannen zijn om in Alitalia te investeren

Rigail bevestigde dat er geen plannen waren om te investeren in de grootste Italiaanse luchtvaartmaatschappij. In haar verklaring eind juni had de CEO plannen aangekondigd om in de komende twee jaar 6.500 werknemers te ontslaan om de economische klap van de Coronavirus-pandemie op te vangen.

CEO Ben Smith van de moederorganisatie, Air France-KLM, zei vorige week ook dat een reddingspakket van £ 9,11 miljard van de Franse en Nederlandse regeringen onvoldoende was en de belegerde luchtvaartmaatschappijen gedurende meer dan een jaar niet zal ondersteunen. Air France-KLM worstelt momenteel met nieuwe groene belastingen naast de virusgerelateerde uitdagingen.

Investeer in crypto, aandelen, ETF's en meer in enkele minuten met onze favoriete makelaar, eToro
7/10
67% van particuliere CFD accounts verliezen geld