Is Carl Icahn klaar om met pensioen te gaan?

Door:
op Oct 1, 2020
Bijgewerkt: May 31, 2022
Listen
  • Carl Icahn lijkt nog maar een stap verwijderd te zijn van zijn pensioen.
  • Zijn zoon Brett is weer lid van de family office en zal leiding geven aan investeringsprofessionals.
  • Carl is vorig jaar naar Florida verhuisd en geniet van zijn semi-pensionering.

Volg Invezz op TelegramTwitter en Google Nieuws om notificaties te ontvangen >

Miljardair legendarische investeerder Carl Icahn is een stap dichter bij pensionering nadat zijn zoon Brett zich weer bij de family office Icahn Enterprises LP (NASDAQ: IEP) voegt, meldde The Wall Street Journal.

Bent u op zoek naar signalen & waarschuwingen van pro-handelaren? Meld u GRATIS aan bij Invezz Signals™. Duurt 2 minuten.

Opvolgingsplan

Copy link to section

Icahn is 84 jaar oud en heeft geen onmiddellijke plannen om zijn naamgenootbedrijf te verlaten. Hij blijft aan het hoofd staan van de family office die al jaren geen geld van buitenaf heeft geaccepteerd en een marktwaarde van meer dan $ 10 miljard heeft.

Icahn heeft ondanks zijn jonge leeftijd zeker geen slag verloren. Je kunt hier een vernietigende brief lezen die hij begin februari schreef .

Maar nu Brett weer bij het bedrijf komt dat hij in 2016 verliet, kan hij het schrijven aan de muur hangen: de oudere Icahn geniet van zijn semi-pensionering en wil uiteindelijk tot rust komen.

Carl is vorig jaar van New York naar Florida verhuisd en heeft volgens WSJ geen krantenkoppen gehaald met een nieuwe functie. Hij geniet van zijn landgoed aan het strand in Miami, waar hij tennis speelt en geniet van een avond “quarantini” met zijn vrouw en hun honden. Hij blijft echter actief op de markt en brengt zijn avonden en weekenden door met werken.

Brett zal een team van portefeuillemanagers leiden, $ 10 miljoen betalen om een belang in het bedrijf te verwerven, en toetreden tot de raad van bestuur als onderdeel van een opvolgingsplan. Brett zal zijn vader binnen zeven jaar opvolgen als CEO en voorzitter van het investeringssegment.

In de tussentijd zullen Brett en zijn team op zoek gaan naar investeringsideeën die de goedkeuring van Carl vereisen. Brett zal ook zijn eigen geld in elk investeringsidee moeten investeren.

Activisme zit in het DNA

Copy link to section

De beleggingsaanpak van Brett is vergelijkbaar met die van zijn vader: hij vindt het leuk om ondergewaardeerde of slecht beheerde bedrijven te vinden en aandringen op veranderingen om de aandelen te ondersteunen. Hij leerde tenslotte van een expert en werkte 15 jaar bij Icahn Enterprises.

Icahn begon in 2002 te werken als analist op laag niveau en klom volgens WSJ op om toezicht te houden op een portefeuille van $ 7 miljard. Op het hoogtepunt van de portefeuille genereerde het een rendement op jaarbasis van 27%.

Icahn deelt prestaties

Copy link to section

Het aandeel van Icahn Enterprises is in 2020 met 20% gedaald omdat de pandemie een aantal van haar bedrijven heeft getroffen. Het meest opvallende was dat Occidental Petroleum Corporation (NYSE: OXY) zijn aandelen zag vallen te midden van crashende olieprijzen, terwijl autoverhuurbedrijf Hertz Global Holdings Inc (NYSE: HTZ) failliet ging.

Er waren enkele lichtpuntjes in het kwartaal, maar niet genoeg om de verliezen te compenseren. Het bedrijf verdiende minstens $ 1 miljard aan winst na het shorten van de schulden van eigenaren van winkelcentra. Momenteel heeft hij een short op verschillende overgewaardeerde technologie- en detailhandelsaandelen, maar op kleinere schaal.

Ad

Op zoek naar eenvoudig te volgen handelssignalen voor crypto, forex en aandelen? Maak handelen eenvoudig door ons team van pro-traders te kopiëren. Consistente resultaten. Meld je vandaag nog aan bij Invezz Signals™.

0/10
Learn more
Occidental Petroleum Corporation Detailhandel