De omzet van Marston daalt met 30% in boekjaar 2020

Geschreven door: Wajeeh Khan
oktober 15, 2020
  • De omzet van Marston daalt met 30% in het boekjaar 2020 als gevolg van COVID-19.
  • De café-exploitant schrapt 2.150 banen vanwege nieuwe COVID-19 beperkingen.
  • Detailhandelaar in woninginrichting Dunelm realiseerde een stijging van 37%.

Marston’s plc (LON: MARS) publiceerde donderdag haar handelsverklaring voor het volledige jaar, die meldde dat de verkoop in het boekjaar 2020 een aanzienlijke klap had gekregen als gevolg van de coronavirus pandemie die tot nu toe meer dan 650.000 mensen in het Verenigd Koninkrijk heeft besmet en meer dan 43 duizend doden.

Marston moet 2.150 banen schrappen vanwege nieuwe COVID-19 beperkingen

Nieuwe beperkingen die worden toegeschreven aan de COVID-19 crisis, voegde het bedrijf eraan toe, zullen resulteren in een aanzienlijke schrapping van banen, waardoor tweeduizend werknemers zullen weorden ontslagen. Volgens Marston’s:

Zoekt u actueel nieuws, goede tips en markt analyses? Schrijf u vandaag in voor de Invezz nieuwsbrief.

“Vanwege de recente aanvullende beperkingen hebben we met tegenzin geconcludeerd dat dit gevolgen zal hebben voor ongeveer 2.150 pub-gebaseerde functies die momenteel aan verlof zijn onderworpen.”

De Britse Competition and Markets Authority (CMA) heeft vorige week een joint venture van £ 780 miljoen tussen Marston’s en de Britse brouwerij Carlsberg goedgekeurd .

Voor het boekjaar dat op 3 oktober werd afgesloten, noteerde de Britse pubexploitant een omzetdaling van 30% op jaarbasis tot £ 821 miljoen. De pubverkoop, zo voegde het eraan toe, bedroeg £ 515 miljoen in het boekjaar 2020, terwijl het £ 306 miljoen aan omzet genereerde van Marston’s Beer Company. De omzet van Pub and Beer Company daalde respectievelijk 34% en 22% op jaarbasis.

De aandelen van het bedrijf werden donderdag 2,5% lager gerapporteerd in de premarket-handel en nog eens 3,5% gedaald op de open markt. Op jaarbasis staat het bedrijf met een beurswaarde van £ 265,63 miljoen nu meer dan 65% lager op de aandelenmarkt.

Tip: bent u op zoek naar een app om slim te investeren? Handel veilig door u te registreren bij onze favoriete keuze, eToro: bezoek & maak een account

Dunelm boekt een stijging van 37% in de kwartaalomzet

In apart nieuws uit het Verenigd Koninkrijk zei Dunelm Group plc (LON: DNLM) donderdag dat de omzet in het fiscale eerste kwartaal 37% hoger was dankzij de gestegen online verkoop. De detailhandelaar in woninginrichtingsproducten heropende de afgelopen maanden ook zijn winkels voor het publiek toen de overheid de COVID-19 beperkingen versoepelde, wat resulteerde in een verdere boost van zijn financiële prestaties in het eerste kwartaal.

In het kwartaal dat op 26 september gesloten werd, genereerde het Britse bedrijf £ 359.100.000 aan omzet, tegenover £ 262.600.000 in hetzelfde kwartaal vorig jaar. De digitale verkoop, voegde het eraan toe, vertegenwoordigde 29,7% van de totale kwartaalomzet, tegenover 17,6% vorig jaar.

Dunelm zei donderdag ook dat het £ 14,5 miljoen zal terugbetalen dat het heeft ontvangen in het kader van het door de staat gesteunde programma voor het behouden van banen. In een eerder rapport had Dunelm in augustus een omzetgroei van 24% op jaarbasis onthuld.

Het bedrijf van £ 3,04 miljard dat een koers-winstverhouding van 34,98 heeft, is momenteel 30% hoger in dit jaar tot nu toe.