Het verlies van Schlumberger loopt terug tot £63,49 miljoen

Door:
op Oct 19, 2020
Bijgewerkt: Jun 14, 2024
Listen
  • Het nettoverlies van Schlumberger loopt terug tot £63,49 miljoen in Q3.
  • Het olieveldservicebedrijf rapporteert een daling van 38% in de omzet.
  • Het Amerikaanse bedrijf verdiende in het derde kwartaal 12,39 pence per aandeel op aangepaste basis.

Volg Invezz op TelegramTwitter en Google Nieuws om notificaties te ontvangen >

Schlumberger (NYSE: SLB) zei vrijdag dat de gecorrigeerde winst in het fiscale derde kwartaal sterker was dan verwacht. De omzet in het derde kwartaal liet echter een sterkere daling zien dan Wall Street schattingen. Het bedrijf schreef de omzetdaling toe aan de coronavirus pandemie die de afgelopen maanden drukte op zijn booractiviteiten.

Bent u op zoek naar signalen & waarschuwingen van pro-handelaren? Meld u GRATIS aan bij Invezz Signals™. Duurt 2 minuten.

De COVID-19 crisis heeft tot dusver meer dan 40 miljoen mensen wereldwijd besmet en meer dan 1,1 miljoen doden veroorzaakt.

De aandelen van het bedrijf sloten vrijdag 5% lager. Met £ 11,61 per aandeel is Schlumberger nu 60% lager op de aandelenmarkt sinds het begin van het jaar, nadat het hersteld was van een nog lagere £ 9,33 per aandeel toen de impact van COVID-19 op zijn hoogtepunt was. Online handelen in aandelen is gemakkelijker dan u denkt. Hier leest u hoe u in 2020 online aandelen kunt kopen.

Resultaten versus schattingen van analisten

Copy link to section

Schlumberger zei dat het nettoverlies in het derde kwartaal afnam tot £ 63,49 miljoen, wat neerkomt op 4,65 pence per aandeel. In hetzelfde kwartaal vorig jaar boekte het een aanzienlijk hoger verlies van £ 8,81 miljard of £ 6,36 per aandeel. In het voorgaande kwartaal (Q2) had Schlumberger een nettoverlies van 2,66 miljard pond geboekt.

Gecorrigeerd voor eenmalige posten verdiende het bedrijf voor olievelddiensten 12,39 pence per aandeel ten opzichte van 33,29 pence een jaar geleden. FactSet-consensus voor de winst per aandeel bedroeg 9,29 pence. In termen van omzet noteerde Schlumberger een daling van 38% in het derde kwartaal tot £ 4,07 miljard. Volgens FactSet hadden experts in plaats daarvan een hogere £ 4,18 miljard aan inkomsten voor het derde kwartaal voorspeld.

Voor het vierde kwartaal zei Schlumberger dat de omstandigheden goed geschikt waren voor een aanhoudend momentum in de Verenigde Staten en Canada. Schlumberger kondigde plannen aan om in september zijn Amerikaanse frackingactiviteiten samen te voegen met Liberty Oilfield Services.

Andere prominente figuren in het inkomstenrapport van Schlumberger

Copy link to section

Andere prominente cijfers in het winstrapport van het in Houston gevestigde bedrijf op vrijdag zijn onder meer een daling van 43% van de productie-inkomsten tot £ 1,39 miljard, een daling van 38% van de booropbrengsten tot £ 1,18 miljard en een daling van 39% in de opbrengsten van reservekarakterisering tot £ 780 miljoen.

Ter vergelijking: analisten hadden verwacht dat Schlumberger in het fiscale derde kwartaal £ 1,32 miljard aan productie-inkomsten, £ 1,29 miljard aan boorinkomsten en £ 830 miljoen aan reservoirkarakterisering zou rapporteren.

Schlumberger presteerde vorig jaar enigszins positief op de aandelenmarkt met een jaarlijkse winst van bijna 5%. Op het moment van schrijven heeft het bedrijf voor olievelddiensten een marktkapitalisatie van £ 16 miljard.

Schlumberger USA Beurs Energie en stroom Noord-Amerika Wereld