Procter & Gamble overtreft de schattingen van Wall Street

By: Wajeeh Khan
Wajeeh Khan
Wajeeh is een actieve volger van wereldaangelegenheden, technologie, een fervent lezer en speelt graag tafeltennis in zijn vrije tijd. read more.
on okt 20, 2020
  • Procter & Gamble overtreft de schattingen van Wall Street in Q1.
  • Het bedrijf in consumptiegoederen rapporteert £3,31 miljard aan netto-inkomen.
  • De Amerikaanse multinational voorspelt een omzetgroei van 3% tot 4% voor het hele jaar.

The Procter & Gamble Company (NYSE: PG) publiceerde dinsdag zijn winstrapport dat voorbij de schattingen van Wall Street voor het fiscale eerste kwartaal blies. Het bedrijf sprak zijn vertrouwen uit dat de prestaties de komende maanden robuust zullen blijven terwijl het zijn verwachtingen voor fiscaal 2021 verhoogde.

Procter & Gamble handelde dinsdag meer dan 2% in premarket-handel, maar verloor later op de dag het grootste deel van zijn intradag winst. De aandelen van het bedrijf wisselen nu handen tegen £ 110,16 per aandeel tegenover £ 95,37 aan het begin van 2020. Geïnteresseerd in online investeren in de aandelenmarkt? Hier is een eenvoudige gids om u op weg te helpen.

Resultaten versus de schattingen van analisten

Zoekt u actueel nieuws, goede tips en markt analyses? Schrijf u vandaag in voor de Invezz nieuwsbrief.

Procter & Gamble rapporteerde £ 3,31 miljard aan netto-inkomsten in het fiscale eerste kwartaal, wat zich vertaalt naar £ 1,26 per aandeel. In hetzelfde kwartaal vorig jaar werd het nettoresultaat gemaximeerd op £ 2,77 miljard of £ 1,05 per aandeel. P&G had in het voorgaande kwartaal (Q4) ook de schattingen overtroffen ondanks de coronaviruspandemie die tot dusver meer dan 8,4 miljoen mensen in de Verenigde Staten heeft besmet en meer dan 225 duizend doden heeft veroorzaakt.

Procter & Gamble zei dat het in het eerste kwartaal een omzet van £ 14,93 miljard genereerde, vergeleken met £ 13,76 miljard een jaar geleden. Volgens FactSet hadden experts een omzet van £ 14,20 miljard in het eerste kwartaal en £ 1,10 aan winst per aandeel voorspeld. In een aankondiging vorige maand zei Procter & Gamble dat het rechtstreeks zal onderhandelen met TV en Media for Ad Buys.

Gezondheidszorgartikelen, voegde Procter & Gamble toe, lieten in het afgelopen kwartaal een omzetgroei van 11% zien. De omzet van het textiel- en thuisverzorgingssegment steeg 14% op jaarbasis.

Procter & Gamble’s begeleiding voor het volledige jaar

Het bedrijf voor consumptiegoederen voorspelt nu een groei van 3% tot 4% van de omzet voor het hele jaar, tegenover een eerder geschatte groei tot 3%.

FactSet Consensus voor de jaaromzet daarentegen staat nog steeds op een groei tot 3%. Voor de gecorrigeerde winst per aandeel voorspelt de Amerikaanse multinational een groei van 5% tot 8%, tegenover een groei van 5,7% in de gecorrigeerde winst per aandeel, volgens de schattingen van de analisten.

Procter & Gamble presteerde vorig jaar redelijk optimistisch op de aandelenmarkt met een jaarlijkse winst van meer dan 30%. Op het moment van schrijven wordt het geschat op £ 274,34 miljard en heeft het een koers / winstverhouding van 28,74.

Investeer in crypto, aandelen, ETF's en meer in enkele minuten met onze favoriete makelaar, eToro
7/10
67% van particuliere CFD accounts verliezen geld