Antofagasta zegt dat de koperproductie in Q3 4,6% lager was

Door:
op Oct 21, 2020
Bijgewerkt: Jun 14, 2024
Listen
  • Antofagasta zegt dat de koperproductie in het derde kwartaal 4,6% lager was.
  • De in Londen gevestigde mijnwerker meldt een daling van 9,4% in de koperverkoop.
  • Antofagasta voorspelt 725.000 ton koperproductie in het boekjaar 2020.

Volg Invezz op TelegramTwitter en Google Nieuws om notificaties te ontvangen >

Bent u op zoek naar signalen & waarschuwingen van pro-handelaren? Meld u GRATIS aan bij Invezz Signals™. Duurt 2 minuten.

In een aankondiging op woensdag zei Antofagasta plc (LON: ANTO) dat de koperproductie in het fiscale derde kwartaal lager was dan in het tweede kwartaal. Maar het bedrijf bevestigde zijn vooruitzichten voor het volledige financiële 2020, en sprak ook het vertrouwen uit dat de output zal verbeteren in het fiscale 2021.

De aandelen van het bedrijf waren woensdag ongeveer 2,5% hoger in de premarket-handel, maar verloren de volledige intradag winst op de open markt. Antofagasta heeft nu een prijs per aandeel van £ 10,47 tegenover een veel lagere £ 6,12 per aandeel in maart. Het aandeel was het jaar begonnen met £ 9,45 per aandeel.

Antofagasta rapporteert een daling van 9,4% in de koper verkoop

Copy link to section

Met 169.600 ton, rapporteerde Antofagasta een daling van 4,6% in de koperproductie in het kwartaal dat op 30 september gesloten werd. Het bedrijf zei dat de daling werd toegeschreven aan lagere kwaliteiten bij Antucoya en onderhoudswerkzaamheden die gaande waren in Los Pelambres.

De mijnwerker met hoofdkantoor in Londen wees ook op een daling van 9,4% in de koperverkoop in het derde kwartaal. De goudproductie, zo voegde het eraan toe, was 16,7% lager in het derde kwartaal, maar de molybdeenproductie was 9,7% hoger.

In apart nieuws uit het Verenigd Koninkrijk zei het gokbedrijf, William Hill, dat zijn omzet in het derde kwartaal nu slechts 9% lager was op jaarbasis.

Antofagasta schatte eerder een bereik van 725 duizend tot 755 duizend ton voor koperproductie in het boekjaar 2020. Het bevestigde woensdag dat de koperproductie dit jaar waarschijnlijk aan de onderkant van de schatting zal drukken. De Britse multinational voorspelt minder dan £ 1,20 per pond aan contante kosten voor fiscaal 2020.

De opmerkingen van CEO Ivan Arriagada op woensdag

Copy link to section

CEO Ivan Arriagada van Antofagasta gaf woensdag commentaar op het rapport en zei:

“Na de tijdelijke opschorting en uit voorzorg van het uitbreidingsproject Los Pelambres in het tweede kwartaal, werkt nu ongeveer 75% van de oorspronkelijk geplande aantallen ter plaatse en worden alle COVID-19 protocollen gevolgd. Evenzo zijn de werkzaamheden ook gestart bij de projecten Esperanza Sur en Zaldivar Chloride Leach. “

Voor het boekjaar 2021 verwacht het FTSE 100-beursgenoteerde bedrijf 730 duizend tot 760 duizend ton koperproductie. In een eerder in augustus gepubliceerd rapport zei Antofagasta dat de nettowinst in het fiscale eerste halfjaar is gedaald tot £ 103 miljoen.

Op het moment van schrijven heeft Antofagasta een waarde van £ 10,32 miljard en een koers-winstverhouding van 39,99.

UK Beurs Europa Mining Wereld