American Airlines schommelt opnieuw naar een kwartaalverlies

By: Wajeeh Khan
Wajeeh Khan
Wajeeh is een actieve volger van wereldaangelegenheden, technologie, een fervent lezer en speelt graag tafeltennis in zijn vrije tijd. read more.
on okt 24, 2020
  • American Airlines schommelt naar een ander kwartaalverlies van £1,84 miljard.
  • De luchtvaartmaatschappij meldt een daling van 73% van de inkomsten.
  • American Airlines verlaagde in het derde kwartaal haar dagelijkse cash burn tot £33,73 miljoen.

American Airlines (NASDAQ: AAL) zei donderdag dat het het fiscale derde kwartaal heeft afgesloten met opnieuw een aanzienlijk verlies als gevolg van de coronavirus pandemie die de wereldwijde vraag naar vliegreizen dit jaar bijna tot stilstand heeft gebracht. De luchtvaartmaatschappij slaagde er het afgelopen kwartaal echter in om haar cash burn tot een minimum te beperken.

De aandelen van het bedrijf sloten de reguliere sessie op vrijdag ongeveer 3% naar beneden. Inclusief de prijsactie wordt American Airlines nu verhandeld tegen £ 9,66 per aandeel, wat zich vertaalt naar een daling van ongeveer 55% sinds het begin van het jaar op de aandelenmarkt.

Zoekt u actueel nieuws, goede tips en markt analyses? Schrijf u vandaag in voor de Invezz nieuwsbrief.

Het aandeel was half mei gedaald tot een dieptepunt van £ 7,00 per aandeel als gevolg van de COVID-19 beperkingen. Online handelen in aandelen is gemakkelijker dan u denkt. Hier leest u hoe u in 2020 online aandelen kunt kopen.

American Airlines meldt een daling van 73% op jaarbasis van de inkomsten in Q3

American Airlines zei dat zijn omzet in de drie maanden die op 30 september gesloten werden 73% lager uitkwam op £ 2.430.000.000. Het waardeerde zijn nettoverlies in het derde kwartaal op £ 1,84 miljard, tegenover £ 325,78 miljoen aan winst in het vergelijkbare kwartaal van vorig jaar. American Airlines kreeg eind september een staatslening ter waarde van 4,32 miljard pond.

Gecorrigeerd voor eenmalige posten boekte de Amerikaanse luchtvaartmaatschappij in het derde kwartaal een verlies van £ 4,25 per aandeel. Volgens Refinitiv hadden experts voorspeld dat American Airlines £ 4,49 verlies per aandeel zou boeken in het derde kwartaal op £ 2,15 miljard aan inkomsten.

American Airlines wil haar liquiditeit verhogen met £ 770 miljoen via een aandelenverkoop. De luchtvaartmaatschappij met hoofdkantoor in Fort Worth kondigde eerder in oktober een massale schrapping van banen aan, waarbij ongeveer 19 duizend werknemers betrokken waren. Het ontslag is de afgelopen weken al begonnen.

American Airlines verlaagde haar dagelijkse cash burn tot £33,73 miljoen in Q3

Volgens American Airlines is de gemiddelde dagelijkse cash burn in het afgelopen kwartaal gedaald tot £ 33,73 miljoen, vergeleken met een veel hogere £ 44,46 miljoen in Q2. In het vierde kwartaal wil de luchtvaartmaatschappij het verder verlagen tot £ 19,16 miljoen tot £ 23 miljoen.

American Airlines is een van de leidende namen in de Amerikaanse luchtvaartindustrie die de Trump-regering ertoe aanzet om de luchtvaartmaatschappijen nog eens £ 19,16 miljard aan financiële steun te bieden. Tot dusver heeft de regering een dergelijk besluit echter niet aangekondigd.

American Airlines presteerde vorig jaar enigszins gematigd op de aandelenmarkt met een jaarlijkse daling van bijna 10%. Op het moment van schrijven wordt het geschat op £ 4,91 miljard.

Investeer in crypto, aandelen, ETF's en meer in enkele minuten met onze favoriete makelaar, eToro
7/10
67% van particuliere CFD accounts verliezen geld