De omzet van Amazon steeg met 37% in het derde kwartaal

By: Wajeeh Khan
Wajeeh Khan
Wajeeh is een actieve volger van wereldaangelegenheden, technologie, een fervent lezer en speelt graag tafeltennis in zijn vrije tijd. read more.
on okt 30, 2020
  • De omzet van Amazon steeg met 37% in het fiscale derde kwartaal.
  • De retailgigant heeft nu wereldwijd 1,12 miljoen voltijdse werknemers in dienst.
  • Amazon voorspelt een omzet van £93,76 miljard voor het vierde kwartaal.

Amazon Inc. (NASDAQ: AMZN) zei donderdag dat de omzet in het fiscale derde kwartaal 37% hoger uitkwam op jaarbasis. De winst in het afgelopen kwartaal, zo voegde het bedrijf eraan toe, was ook beter dan verwacht.

Amazon rapporteerde donderdag een daling van bijna 2% in de handel buiten kantooruren. Op jaarbasis zijn de aandelen van het bedrijf nu meer dan 65% gestegen na een groei van bijna 100% sinds het dieptepunt van dit jaar in maart.

Resultaten versus de schattingen van analisten

Zoekt u actueel nieuws, goede tips en markt analyses? Schrijf u vandaag in voor de Invezz nieuwsbrief.

Volgens Refinitiv hadden experts voorspeld dat het bedrijf in het derde kwartaal £ 71,83 miljard aan inkomsten zou drukken. Voor de winst per aandeel hadden ze £ 5,74 geschat. In zijn rapport op donderdag overtrof Amazon beide schattingen met een hogere £ 74,51 miljard aan inkomsten in Q3 en £ 9,59 aan winst per aandeel.

De retailgigant zei dat het nu wereldwijd 1,12 miljoen fulltime werknemers in dienst heeft, wat neerkomt op een stijging van 50% op jaarbasis. De omzet van Amazon Web Services (AWS) was het afgelopen kwartaal 29% hoger op £ 8,99 miljard – in lijn met de FactSet-consensus. Het in Seattle gevestigde bedrijf zei in september dat het 100 duizend nieuwe werknemers in de Verenigde Staten en Canada zal aannemen.

Met £ 2,74 miljard was het bedrijfsresultaat van AWS in het derde kwartaal hoger dan de verwachte £ 2,67 miljard. Amazon genereerde £ 4,18 miljard aan inkomsten uit zijn categorie “overig”, waaronder zijn reclameactiviteiten. De overige opbrengsten zien een groei van 51% op jaarbasis. De inkomsten uit abonnementen bedroegen £ 5,10 miljard in het derde kwartaal of 33% hoger dan vorig jaar.

Amazon’s verwachting voor het fiscale vierde kwartaal

Voor het fiscale vierde kwartaal verwacht Amazon nu dat zijn omzet zal dalen naar het bereik van £ 86,79 miljard tot £ 93,76 miljard. Analisten verwachten daarentegen £ 87,02 miljard aan inkomsten voor Amazon in het vierde kwartaal.

De Amerikaanse multinational voorspelt £ 770 miljoen tot £ 3,49 miljard aan bedrijfsinkomsten in het vierde kwartaal. Amazon zei donderdag ook dat de verkoop van derden een bredere groei van 55% liet zien in het derde kwartaal, versus een groei van 38% in de verkoop van de eerste partij.

Bij de fysieke winkel van Amazon was de omzet het afgelopen kwartaal 10% lager. In apart nieuws uit de VS publiceerde Spotify donderdag ook zijn kwartaalcijfers.

Op het moment van schrijven wordt Amazon geschat op £ 1,25 biljoen en heeft het een koers-winstverhouding van 123,42.

Investeer in crypto, aandelen, ETF's en meer in enkele minuten met onze favoriete makelaar, eToro
7/10
67% van particuliere CFD accounts verliezen geld