Clorox overtreft de schattingen van Wall Street in Q1

By: Wajeeh Khan
Wajeeh Khan
Wajeeh is een actieve volger van wereldaangelegenheden, technologie, een fervent lezer en speelt graag tafeltennis in zijn vrije tijd. read more.
on nov 2, 2020
  • Clorox overtreft de schattingen van Wall Street in Q1.
  • Het Amerikaanse bedrijf verwacht dat de omzet in fiscaal 2021 met 5% tot 9% zal stijgen.
  • De verkoop van huishoudelijke producten was 39% hoger op jaarbasis.

The Clorox Company (NYSE: CLX) rapporteerde maandag zijn financiële resultaten die voorbij de schattingen van Wall Street bleven voor het fiscale eerste kwartaal. Het bedrijf schreef zijn agressieve prestaties toe aan de coronavirus pandemie die de vraag naar huishoudelijke schoonmaakproducten en producten voor persoonlijke hygiëne deed toenemen.

De COVID-19 crisis heeft tot dusverre wereldwijd bijna 47 miljoen mensen besmet en meer dan 1,2 miljoen doden veroorzaakt. In apart nieuws uit de Verenigde Staten publiceerde Waste Management Inc. maandag ook haar winstrapport over het fiscale derde kwartaal.

Resultaten versus de schattingen van analisten

Zoekt u actueel nieuws, goede tips en markt analyses? Schrijf u vandaag in voor de Invezz nieuwsbrief.

Clorox zei dat zijn nettowinst in het kwartaal dat op 30 september gesloten werd uitkwam op £ 320.950.000, wat vertaalt naar £ 2,49 per aandeel. Ter vergelijking: het nettoresultaat werd in hetzelfde kwartaal vorig jaar afgetopt op een veel lagere £ 157 miljoen, of £ 1,23 per aandeel.

FactSet Consensus voor de winst per aandeel in het eerste kwartaal bedroeg £ 1,79. In termen van omzet zag het in Oakland gevestigde bedrijf een stijging van 27,2% in het eerste kwartaal tot £ 1,48 miljard, vergeleken met een verwachte lagere £ 1,36 miljard, volgens FactSet.

In het voorgaande kwartaal (Q4) had Clorox £ 1,52 miljard aan omzet en £ 1,85 aan winst per aandeel geregistreerd, volgens het rapport dat in de eerste week van augustus werd gepubliceerd.

Clorox zei maandag ook in zijn rapport dat de verkoop van huishoudelijke producten in het eerste kwartaal met 39% op jaarbasis groeide. Zo ook was de verkoop uit het gezondheids- en welzijnssegment 28% hoger dan vorig jaar. Barclays-analisten gaven maandag commentaar op het winstrapport van Clorox en zeiden:

“Clorox heeft zojuist zijn beste kwartaal gerapporteerd sinds het begin van de COVID-19 pandemie, wat veel zegt gezien de grote vraag naar zijn producten gedurende de hele periode.”

Clorox’s richtlijnen voor het fiscale 2021

Voor het fiscale jaar 2021 voorspelt het Amerikaanse bedrijf nu £ 5,95 tot £ 6,15 winst per aandeel. Het verwacht dat de omzet met 5% tot 9% zal stijgen in fiscaal 2021. FactSet Consensus voor de winst per aandeel en omzet van Clorox in fiscaal 2021 bedraagt respectievelijk 5,97 pond en 5,37 miljard pond.

Clorox rapporteerde maandag een stijging van 2,3% in premarket-handel. De aandelen van het bedrijf wisselen nu handen tegen £ 159,93 per aandeel, wat neerkomt op een groei van bijna 35% op de aandelenmarkt dit jaar.

Clorox bereikte in augustus een recordhoogte van £ 183,67 per aandeel. Op het moment van schrijven heeft de Amerikaanse wereldwijde fabrikant en verkoper van consumenten- en professionele producten een beurswaarde van £ 20,20 miljard en een koers-winstverhouding van 28,18.

Investeer in crypto, aandelen, ETF's en meer in enkele minuten met onze favoriete makelaar, eToro
7/10
67% van particuliere CFD accounts verliezen geld