Humana zegt dat zijn omzet 23,6% hoger was in Q3

By: Wajeeh Khan
Wajeeh Khan
Wajeeh is een actieve volger van wereldaangelegenheden, technologie, een fervent lezer en speelt graag tafeltennis in zijn vrije tijd. read more.
on nov 3, 2020
  • Humana zegt dat zijn omzet 23,6% hoger was in Q3.
  • De zorgverzekeraar boekt in het derde kwartaal een netto-inkomen van 1,35 miljard pond.
  • Humana verhoogde de jaarlijkse richtlijn voor de groei van Medicare Advantage lidmaatschappen.

Humana Inc. (NYSE: HUM) publiceerde dinsdag haar financiële resultaten voor het fiscale derde kwartaal, die beter binnenkwamen dan analisten hadden verwacht. Het bedrijf verhoogde ook zijn jaarlijkse richtlijn voor de groei van het Medicare Advantage lidmaatschap.

De aandelen van het bedrijf stegen 5% op de markt die dinsdag werd geopend. Inclusief de prijsactie wordt Humana nu verhandeld tegen £ 325 per aandeel, tegen een fors lagere £ 165 per aandeel eind maart. Ter vergelijking: het aandeel had aan het begin van het jaar een prijs per aandeel van £ 279. Geïnteresseerd om online in de aandelenmarkt te investeren? Hier is een eenvoudige gids om u op weg te helpen.

Resultaten versus de schattingen van analisten

Zoekt u actueel nieuws, goede tips en markt analyses? Schrijf u vandaag in voor de Invezz nieuwsbrief.

Humana zei dat het nettoresultaat in het derde kwartaal 1,35 miljard pond bedroeg, wat neerkomt op 7,70 pond per aandeel. In hetzelfde kwartaal vorig jaar rapporteerde het £ 680,72 miljoen of £ 3,94 per aandeel. Gecorrigeerd voor eenmalige posten verdiende de zorgverzekeraar £ 2,36 per aandeel, vergeleken met een veel hogere £ 3,86 per aandeel in het vergelijkbare kwartaal van vorig jaar.

In termen van omzet boekte het Amerikaanse bedrijf een groei van 23,6% op jaarbasis tot £ 15,39 miljard. FactSet Consensus voor de winst en omzet van Humana over het derde kwartaal bedroeg respectievelijk £ 2,15 en £ 14,27 miljard. Humana werkte vorige maand samen met Cohere Health om de voorafgaande toestemming te moderniseren en de ervaring van artsen en leden te verbeteren.

Het in Louisville gevestigde bedrijf voorspelt nu dat het lidmaatschap van Medicare Advantage in 2020 zal groeien tot 375 duizend, tegenover tot 360 duizend eerder geschat.

De opmerkingen van CEO Bruce Broussard op dinsdag

CEO Bruce Broussard gaf dinsdag commentaar op het winstrapport en zei:

“We blijven zien dat meer Medicare-begunstigden Medicare Advantage (MA) plannen kiezen boven Medicare-Fee-For-Service vanwege de steeds toenemende waardepropositie van MA. Wat deze sterke waarde drijft, is het feit dat plannen voortdurend moeten innoveren om concurrerend te blijven, aangezien Medicare-begunstigden de vrijheid hebben om een plan te kiezen dat voor hen betaalbaar is en dat past bij hun levensstijl. “

In apart nieuws uit de Verenigde Staten, zei PayPal dat zijn netto-inkomen in het fiscale derde kwartaal met meer dan 100% is gestegen, aangezien de COVID-19 crisis de e-commerce in de afgelopen maanden heeft aangewakkerd.

Humana presteerde vorig jaar redelijk optimistisch op de aandelenmarkt met een jaarlijkse winst van ongeveer 30%. Op het moment van schrijven wordt de Amerikaanse ziektekostenverzekeraar gewaardeerd op £ 42,84 miljard en heeft een koers-winstverhouding van 16,07.

Investeer in crypto, aandelen, ETF's en meer in enkele minuten met onze favoriete makelaar, eToro
7/10
67% van particuliere CFD accounts verliezen geld