Dish Network Corp schiet voorbij Wall Street schattingen in Q3

Geschreven door: Wajeeh Khan
november 6, 2020
  • Dish Network Corp schiet voorbij Wall Street schattingen in Q3.
  • Het Amerikaanse bedrijf had aan het einde van het derde kwartaal 11.423 miljoen DISH TV-abonnees.
  • De omzet van Dish Network in de VS steeg met 43,1% in het fiscale derde kwartaal.

DISH Network Corp. (NASDAQ: DISH) zei vrijdag dat de winst en omzet in het fiscale derde kwartaal aanzienlijk beter waren dan verwacht. In een aankondiging eerder deze week zei het Amerikaanse bedrijf dat het samenwerkte met Intel voor de 5G-build.

DISH opende vrijdag ongeveer 7% hoger op de aandelenmarkt, maar verloor het volgende uur meer dan de helft van zijn intradag winst. De aandelen van het bedrijf zijn nu in handen van £ 21,20 per aandeel versus £ 27,17 per aandeel aan het begin van het jaar. Online handelen in aandelen is gemakkelijker dan u denkt. Hier leest u hoe u in 2020 online aandelen kunt kopen.

Resultaten versus de schattingen van analisten

Zoekt u actueel nieuws, goede tips en markt analyses? Schrijf u vandaag in voor de Invezz nieuwsbrief.

DISH zei dat het nettoresultaat in het derde kwartaal £ 383,94 miljoen bedroeg, wat zich vertaalt naar 65,38 pence per aandeel. Ter vergelijking: het nettoresultaat in hetzelfde kwartaal vorig jaar werd begrensd op een veel lagere £ 268,38 miljoen of 50,18 pence per aandeel. Volgens FactSet hadden analisten verwacht dat de Amerikaanse televisieaanbieder in het afgelopen kwartaal 47,90 pence winst per aandeel zou rapporteren.

In het voorgaande kwartaal (Q2) had DISH Network Corp £ 345,29 miljoen aan nettowinst geboekt, volgens het rapport dat in de eerste week van augustus werd gepubliceerd.

In termen van omzet boekte het in Englewood gevestigde bedrijf £ 3,44 miljard in het derde kwartaal, tegenover £ 2,41 miljard een jaar geleden. FactSet Consensus voor de omzet in het derde kwartaal kwam uit op een fors lagere £ 2,38 miljard.

De omzet van DISH steeg met 43,1% in de VS

De omzet uit diensten steeg in het derde kwartaal met 35,4% op jaarbasis tot £ 3,21 miljard. Andere inkomsten, inclusief de verkoop van apparatuur, bedroegen £ 235,23 miljoen. Met £ 3,44 miljard waren de Amerikaanse inkomsten in het derde kwartaal 43,1% hoger op jaarbasis. De inkomsten uit Canada en Mexico stegen daarentegen met 31,3% op jaarbasis tot £ 11,48 miljoen.

DISH zei vrijdag ook dat het het derde kwartaal afsloot met een daling van 5,6% in het aantal DISH TV-abonnees op 11.423 miljoen. Het aantal abonnees van Sling TV bedroeg 2.458 miljoen aan het einde van het derde kwartaal, een daling van 8,5% ten opzichte van het vergelijkbare kwartaal van vorig jaar.

Dish presteerde vorig jaar redelijk optimistisch op de aandelenmarkt met een jaarlijkse winst van ongeveer 40%. Op het moment van schrijven heeft DISH Network Corp een waarde van £ 11,22 miljard en een koers-winstverhouding van 12,44.