Pfizer/BioNTech vaccin is in meer dan 90% van gevallen effectief

By: Wajeeh Khan
Wajeeh Khan
Wajeeh is een actieve volger van wereldaangelegenheden, technologie, een fervent lezer en speelt graag tafeltennis in zijn vrije tijd. read more.
on nov 9, 2020
  • Het Pfizer/BioNTech COVID-19 vaccin is in meer dan 90% van gevallen effectief.
  • Het beschermende effect van het vaccin zal waarschijnlijk minstens een jaar aanhouden.
  • Pfizer en BioNTech zullen in 2020 wereldwijd 50 miljoen doses afleveren.

In een verklaring op maandag zeiden Pfizer Inc (NYSE: PFE) en BioNTech SE (NASDAQ: BNTX) dat hun gezamenlijk ontwikkelde COVID-19 vaccin effectief is bij meer dan 90% van de patiënten. De twee geneesmiddelenfabrikanten zijn de eersten die succesvolle proefgegevens publiceren, waardoor de wereld een stap dichter bij het winnen van de strijd tegen de coronavirus pandemie komt, die tot dusver meer dan 50 miljoen mensen wereldwijd heeft besmet en meer dan 1,2 miljoen doden heeft veroorzaakt.

Pfizer staat dit jaar nog steeds 7% lager op de aandelenmarkt. Maar de aandelen van het bedrijf hebben zich met bijna 25% hersteld sinds het dieptepunt in maart, toen de impact van de COVID-19 crisis op zijn hoogtepunt was. Op het moment van schrijven wordt Pfizer geschat op £ 153,56 miljard en heeft een koers / winstverhouding van 23,56.

Het beschermende effect van het vaccin zal waarschijnlijk minstens een jaar aanhouden

Zoekt u actueel nieuws, goede tips en markt analyses? Schrijf u vandaag in voor de Invezz nieuwsbrief.

CEO Ugur Sahin van BioNTech zei maandag ook dat het vaccin voor COVID-19 naar verwachting zijn beschermende werking bij patiënten minimaal een jaar zal behouden. Eerdere bevindingen, gecombineerd met onderzoek bij patiënten die herstelden van het nieuwe griepachtige virus, gaven het vertrouwen dat het beschermende effect waarschijnlijk niet van korte duur was.

Volgens de Chief Executive, Albert Bourla, van Pfizer:

“De eerste reeks resultaten van ons fase 3 COVID-19 vaccinonderzoek levert het eerste bewijs van het vermogen van ons vaccin om COVID-19 te voorkomen. We zijn een belangrijke stap dichter bij het bieden van een broodnodige doorbraak aan mensen over de hele wereld om een einde te maken aan deze wereldwijde gezondheidscrisis. We bereiken deze cruciale mijlpaal in ons vaccinontwikkelingsprogramma op een moment dat de wereld dit het meest nodig heeft.”

Pfizer en BioNTech zullen in 2020 wereldwijd 50 miljoen doses afleveren

De aankondiging op maandag benadrukte ook dat COVID-19 patiënten bescherming ontwikkelden binnen 4 weken na de eerste dosis, of een week na de tweede. Wat betreft leveringsprognoses, hebben Pfizer en BioNTech het vertrouwen uitgesproken dat in 2020 wereldwijd maar liefst 50 miljoen doses zullen worden geleverd, met 1,3 miljard vaccindoses die zijn gepland voor 2021.

Het nieuws kwam slechts een week nadat Pfizer de beter dan verwachte resultaten publiceerde voor het fiscale derde kwartaal.

BioNTech heeft dit jaar bijna 140% gewonnen op de aandelenmarkt. Het debuteerde vorig jaar in oktober op Nasdaq tegen een prijs per aandeel van £ 10,50. Op het moment van schrijven heeft het Duitse biotechnologiebedrijf een marktkapitalisatie van £ 16,63 miljard.

Investeer in crypto, aandelen, ETF's en meer in enkele minuten met onze favoriete makelaar, eToro
7/10
67% van particuliere CFD accounts verliezen geld