De omzet van Deutsche Telekom stijgt tot £23,76 miljard

By: Wajeeh Khan
Wajeeh Khan
Wajeeh is een actieve volger van wereldaangelegenheden, technologie, een fervent lezer en speelt graag tafeltennis in zijn vrije tijd. read more.
on nov 12, 2020
  • Deutsche Telekom zegt dat de omzet in Q3 is gestegen tot £23,76 miljard.
  • Het telecommunicatiebedrijf rapporteert £735,43 miljoen aan nettowinst.
  • Deutsche voorspelt nu £31,51 miljard aan gecorrigeerde EBITDA na leaseovereenkomsten in fiscaal 2020.

In een rapport op donderdag zei Deutsche Telekom AG (ETR: DTE) dat de omzet in het fiscale derde kwartaal hoger was dan vorig jaar. Het bedrijf schreef zijn sterke prestaties toe aan een succesvolle fusie van T-Mobile US en Sprint Corporation. Deutsche zei ook dat de groei in Europa robuust bleef toen het zijn jaarlijkse vooruitzichten op donderdag verhoogde.

De aandelen van het bedrijf sloten donderdag vlak. Deutsche Telekom wisselt nu van hand tegen £ 13,54 per aandeel, tegenover een iets lagere £ 13,15 per aandeel aan het begin van het jaar. In maart hadden de COVID-19 verstoringen het aandeel naar £ 9,75 per aandeel geduwd. Lees meer over de financiële analyse van een bedrijf.

Deutsche Telekom rapporteert £735,43 miljoen aan nettowinst

Zoekt u actueel nieuws, goede tips en markt analyses? Schrijf u vandaag in voor de Invezz nieuwsbrief.

Het telecommunicatiebedrijf rapporteerde in het derde kwartaal £ 23,76 miljard aan inkomsten. Ter vergelijking: de omzet werd in hetzelfde kwartaal vorig jaar afgetopt op een veel lagere £ 18,02 miljard. De gecorrigeerde EBITDA (winst vóór rente, belastingen, afschrijvingen en amortisatie), voegde Deutsche eraan toe, steeg tot £ 8,72 miljard in het afgelopen kwartaal, vergeleken met het cijfer een jaar geleden van £ 5,83 miljard.

Het Duitse bedrijf zei dat zijn nettowinst in het fiscale derde kwartaal 735,43 miljoen pond bedroeg. In het vergelijkbare kwartaal van vorig jaar had het £ 1,23 miljard aan nettowinst geboekt. Het Duitse E.ON zei eerder deze week ook dat zijn winst in het fiscale derde kwartaal naar £ 550,86 miljoen is gedaald.

Voor het volledige fiscale jaar 2020 voorspelt Deutsche nu £ 31,51 miljard aan aangepaste EBITDA na leasing. In zijn vorige schatting had het in plaats daarvan een lagere £ 30,61 miljard aan gecorrigeerde EBITDA geschat.

Opmerkingen van CEO Tim Hoettges op donderdag

CEO Tim Hoettges gaf donderdag commentaar op het financiële rapport en zei:

“We verhogen onze begeleiding dankzij sterke zaken aan beide zijden van de Atlantische Oceaan. En we zijn in staat om dit te doen ondanks het feit dat we de effecten van de pandemie in sommige gebieden voelen.”

De COVID-19 crisis heeft tot dusver iets minder dan 0,75 miljoen mensen in Duitsland besmet en bijna 22 duizend doden veroorzaakt. In apart nieuws uit Duitsland haalde het wetenschaps- en technologiebedrijf The Merck Group donderdag ook zijn verwachting voor het hele jaar omhoog vanwege de sterke verkoop van nieuwe medicijnen.

Deutsche Telekom sloot vorig jaar gemiddeld bijna vlak op de aandelenmarkt. Op het moment van schrijven heeft het Duitse telecommunicatiebedrijf een marktkapitalisatie van £ 64,16 miljard en een koers-winstverhouding van 19,32.

Investeer in crypto, aandelen, ETF's en meer in enkele minuten met onze favoriete makelaar, eToro
7/10
67% van particuliere CFD accounts verliezen geld