Target Corp overtreft de schattingen van Wall Street

Geschreven door: Wajeeh Khan
november 18, 2020
  • Target Corp overtreft de schattingen van Wall Street in Q3.
  • De vergelijkbare omzet van de retailer stijgt met 20,7% op jaarbasis.
  • De same-day-services van Target werden in het derde kwartaal 217% meer gebruikt.

Target Corp (NYSE: TGT) zei woensdag dat zijn netto-inkomen in het fiscale derde kwartaal £ 760 miljoen bedroeg, wat zich vertaalt naar £ 1,51 per aandeel. In het vergelijkbare kwartaal van vorig jaar had het £ 537,27 miljoen aan nettowinst of £ 1,05 per aandeel gerapporteerd.

Target werd woensdag ongeveer 1,2% hoger gerapporteerd in de premarket-handel. Het wisselt nu handen uit voor £ 122,24 per aandeel. Ter vergelijking: het aandeel was in de laatste week van maart gekelderd tot slechts £ 68,51 per aandeel, omdat COVID-19 mensen tot hun huizen beperkte. Target aandelen werden aan het begin van het jaar verhandeld tegen een prijs per aandeel van £ 94,87.

Resultaten versus de schattingen van analisten

Zoekt u actueel nieuws, goede tips en markt analyses? Schrijf u vandaag in voor de Invezz nieuwsbrief.

Op aangepaste basis verdiende Target £ 2,10 per aandeel in Q3, wat een jaarlijkse groei van meer dan 100% vertegenwoordigt. FactSet Consensus voor de aangepaste WPA voor het Amerikaanse retailbedrijf bedroeg een veel lagere £ 1,20. In apart nieuws uit de VS publiceerde de detailhandelaar in huisverbetering, Lowe’s, woensdag ook zijn financiële kwartaalresultaten.

In termen van omzet boekte Target £ 17,03 miljard in het afgelopen kwartaal, tegenover £ 14,05 miljard een jaar geleden. Volgens FactSet hadden experts voorspeld dat het in Minneapolis gevestigde bedrijf in het derde kwartaal een lagere omzet van 15,63 miljard euro zou rapporteren.

Target zei dat de vergelijkbare omzet in het derde kwartaal op jaarbasis met 20,7% steeg. De digitale vergelijkbare omzet, zo voegde het eraan toe, was 155% hoger dan vorig jaar, terwijl de vergelijkbare omzet in dezelfde winkel ook met 9,9% steeg. De 8ste grootste retailer in de VS wees woensdag ook op het feit dat meer dan 95% van haar omzet in Q3 werd ingevuld door winkels. Ter vergelijking: analisten hadden volgens FactSet een groei van 11,2% van de vergelijkbare kwartaalomzet van Target verwacht.

Tip: bent u op zoek naar een app om slim te investeren? Handel veilig door u te registreren bij onze favoriete keuze, eToro: bezoek & maak een account

Andere prominente cijfers in het winstrapport van Target

Andere prominente cijfers in het financiële rapport van Target op woensdag zijn onder meer een groei van 15,6% in de gemiddelde aankoop en een groei van 4,5% in transacties in het algemeen in het derde kwartaal. De vergelijkbare omzet uit elektronica steeg het afgelopen kwartaal met meer dan 50% en uit kleding met bijna 10%.

Volgens de retailer werd in het derde kwartaal 217% meer gebruik gemaakt van zijn same-day-services. In het voorgaande kwartaal (Q2) had Target Corp een jaarlijkse winststijging van 80,3% geregistreerd, volgens het in augustus gepubliceerde rapport.

Op het moment van schrijven wordt Target Corp gewaardeerd op £ 61,42 miljard en heeft een koers / winstverhouding van 23,53.