L Brands overtreft de schattingen van Wall Street in Q3

Geschreven door: Wajeeh Khan
november 19, 2020
  • L Brands overtreft de schattingen van Wall Street in Q3.
  • De moderetailer rapporteert £2,31 miljard aan omzet in het derde kwartaal.
  • L Brands verdiende gecorrigeerd 85 pence per aandeel.

L Brands Inc. (NYSE: LB) publiceerde woensdag zijn winstrapport voor het fiscale derde kwartaal, dat aanzienlijk beter uitkwam dan analisten hadden verwacht. Het bedrijf schreef zijn optimistische prestaties toe aan het merk Victoria’s Secret, waarvan het zei dat het in het derde kwartaal bijzonder sterk was.

De aandelen van L Brands zijn woensdag bijna 15% gestegen tijdens langdurige handel. Het aandeel wordt nu verhandeld tegen £ 29,11 per aandeel na herstel van het dieptepunt van £ 7 per aandeel in maart. L Brands had aan het begin van het jaar een prijs per aandeel van £ 13,20. Als u in de aandelenmarkt wilt beleggen, heeft u een makelaar nodig; hier is een lijst met de beste om de selectie voor u gemakkelijker te maken.

Resultaten versus de schattingen van analisten

Zoekt u actueel nieuws, goede tips en markt analyses? Schrijf u vandaag in voor de Invezz nieuwsbrief.

L Brands zei dat het nettoresultaat in het derde kwartaal £ 249,64 miljoen bedroeg, wat neerkomt op 88 pence per aandeel. In het vergelijkbare kwartaal van vorig jaar had het £ 190,29 miljoen aan verlies geboekt, of 68,72 pence per aandeel. In het voorgaande kwartaal (Q2) had L Brands £ 37,84 miljoen aan nettoverlies geboekt, volgens het rapport dat in augustus werd gepubliceerd.

Op een aangepaste basis verdiende de moderetailer 85 pence per aandeel in het afgelopen kwartaal, tegenover het cijfer een jaar geleden van 1,51 pence per aandeel. L Brands zei dat de omzet in het derde kwartaal £ 2,31 miljard bedroeg, vergeleken met £ 2,02 miljard in hetzelfde kwartaal vorig jaar. De omzet in dezelfde winkel, voegde het Amerikaanse bedrijf eraan toe, steeg in het derde kwartaal op jaarbasis met 28%.

Volgens FactSet hadden experts voorspeld dat het bedrijf in het afgelopen kwartaal £ 2,02 miljard aan omzet zou drukken. Hun schatting voor de gecorrigeerde winst per aandeel werd afgetopt op 9,06 pence. De Amerikaanse multinationale investeringsbank Morgan Stanley hield vorige week vast aan haar hold-rating op L Brands.

De opmerkingen van CEO Andrew Meslow op woensdag

CEO Andrew Meslow gaf woensdag commentaar op het financiële rapport en zei:

“L Brands rapporteerde een record derde kwartaal, gedreven door uitzonderlijke resultaten en aanhoudende kracht bij Bath & Body Works, en een aanzienlijke verbetering van de prestaties bij Victoria’s Secret.”

Meslow zei ook dat het bedrijf goed gepositioneerd was voor de komende feestdagen. Maar hij erkende de onzekerheden in verband met de aanhoudende COVID-19 crisis en waarschuwde dat L Brands er misschien niet in zou slagen de cijfers van vorig jaar voor inkomsten en verkopen in het fiscale vierde kwartaal te overtreffen.

Op het moment van schrijven heeft de in Columbus gevestigde modewinkel een marktkapitalisatie van £ 7,05 miljard.