Workday Inc overtreft de schattingen van Wall Street in Q3

Geschreven door: Wajeeh Khan
november 20, 2020
  • Workday Inc overtreft de schattingen van Wall Street in Q3.
  • De softwareleverancier voorspelt een groei van ongeveer 18% in de omzet in Q4.
  • Workday erkent dat de COVID-19 crisis nog steeds een bedreiging vormt voor de prestaties.

Workday Inc. (NASDAQ: WDAY) rapporteerde donderdag haar financiële resultaten voor het fiscale derde kwartaal, die de schattingen van analisten voor inkomsten overtroffen. Het bedrijf erkende echter de COVID-19 onzekerheden waarvan het waarschuwde dat ze de prestaties in de komende maanden zouden kunnen drukken.

Workday aandelen daalden donderdag ongeveer 3% tijdens de handel buiten kantooruren. Op jaarbasis staat het Amerikaanse bedrijf nu bijna 35% hoger op de aandelenmarkt. Als u online in de aandelenmarkt wilt beleggen, heeft u een makelaar nodig; hier is een vergelijking van de beste paar om de selectie voor u gemakkelijker te maken.

Resultaten versus de schattingen van analisten

Zoekt u actueel nieuws, goede tips en markt analyses? Schrijf u vandaag in voor de Invezz nieuwsbrief.

Workday zei dat het verlies in het derde kwartaal £ 18,32 miljoen bedroeg, wat zich vertaalt naar 7,54 pence per aandeel. In hetzelfde kwartaal vorig jaar had het een veel breder verlies van 38,44 pence per aandeel gekend. In termen van inkomsten rapporteerde het in Pleasanton gevestigde bedrijf £ 840 miljoen, tegenover £ 669 miljoen een jaar geleden.

Op aangepaste basis verdiende Workday 64,82 pence per aandeel, vergeleken met een lagere 39,95 pence per aandeel in Q3 van het voorgaande jaar. In het voorgaande kwartaal (Q2) had Workday een groter verlies van £ 21,07 miljoen geleden, volgens het rapport dat in augustus werd gepubliceerd.

Volgens FactSet hadden experts voorspeld dat het bedrijf in het afgelopen kwartaal £ 820 miljoen aan inkomsten zou drukken. Hun schatting voor de winst per aandeel werd afgetopt op 50,50 pence. In een aankondiging vorige week zei Workday dat het werd uitgeroepen tot leider in het Gartner Magic Quadrant for Cloud HCM Suites for 1000+ Employee Enterprises.

Tip: bent u op zoek naar een app om slim te investeren? Handel veilig door u te registreren bij onze favoriete keuze, eToro: bezoek & maak een account

De richtlijnen van Workday voor het fiscale vierde kwartaal

Voor het fiscale vierde kwartaal voorspelt Workday nu dat de inkomsten uit abonnementen zullen dalen tot tussen £ 746,97 miljoen en £ 748,48 miljoen, wat neerkomt op een groei van ongeveer 18% vergeleken met hetzelfde kwartaal vorig jaar. Ter vergelijking: de schattingen van analisten voor de inkomsten uit abonnementen in het vierde kwartaal bedragen £ 735,66 miljoen.

CFO Robynne Sisco reageerde donderdag op het winstrapport en zei:

“Hoewel we recentelijk enige stabiliteit in de onderliggende omgeving hebben gezien, blijft er door COVID tegenwind, vooral door nieuwe boekingen op te halen. En gezien ons abonnementsmodel, zullen deze tegenwind, die ons het hele jaar door heeft getroffen, duidelijker tot uiting komen in de inkomsten uit abonnementen van volgend jaar, wat op onze groei op korte termijn zal wegen.”

Op het moment van schrijven heeft de Amerikaanse on-demand softwareleverancier voor financieel en menselijk kapitaal een marktkapitalisatie van £ 41,23 miljard.