Aandelen van Palantir stegen in november met 160%

Geschreven door: Michael Harris
november 25, 2020
  • Palantir sloot een deal met Army Futures Commands.
  • De aandelenkoers van Palantir is deze week meer dan 40% hoger en 160% hoger in vergelijking met de IPO-prijs.
  • Talrijke analisten verhoogden hun koersdoelen voor de aandelen van PLTR.

De aandelen van Palantir (NYSE: PLTR), dat zich richt op softwareontwikkeling in de defensie-industrie, noteren in november meer dan 160% hoger op een reeks positieve katalysatoren.

Fundamentele analyse: Palantir tekent een prototype-deal met Army Futures Command

Als laatste positieve katalysator voor de aandelen sloot Palantir een nieuwe prototype-deal met het netwerkmoderniseringsteam van Army Futures Command om de vlaggenschip datamanagementsoftware Gotham te leveren.

Zoekt u actueel nieuws, goede tips en markt analyses? Schrijf u vandaag in voor de Invezz nieuwsbrief.

Palantir zei dat het zijn Gotham-app zal integreren met de nieuwe Mission Command-software-app Command Post Computing Environment (CPCE) van het leger. Deze applicatie vertegenwoordigt een belangrijke stap in de netwerkmodernisering en herontwerpstrategie van het leger, die een aantal van zijn slagveldnetwerken zal samenvoegen tot één. AFC en Palantir hebben een prototype van een andere transactieovereenkomst (OTA) getekend.

Het zogenaamde “Common Data Fabric” initiatief van het leger omvat de integratie van de netwerken en de gegevens die erop stromen en het creëren van dat weefsel is “letterlijk wat Palantir doet voor het bedrijfsleven”, zei Doug Philippone, Palantir’s wereldwijde defensieleider.

“We werken bovenop die bestaande systemen en combineren ze”, zei Philippone, verwijzend naar de netwerken van het leger.

De financiële details met betrekking tot dit OTA-contract zijn niet bekendgemaakt, maar het is duidelijk dat het leger jaarlijks honderden miljoenen dollars uittrekt voor netwerkmodernisering. Onder de OTA zal Palantir een prototype ontwikkelen om de zichtbaarheid van de gegevens op het netwerk van het leger te vergroten, maar de samenwerking kan worden voortgezet als het prototype succesvol blijkt te zijn.

“Palantir is er trots op een prototypebetrokkenheid te bieden waarmee het leger beslissingen over netwerkontwerp kan nemen door te beoordelen hoe moderne datafabricatie en beveiligingsoplossingen een verbeterd situationeel bewustzijn mogelijk kunnen maken, commandovoering kunnen verbeteren en de samenwerking met gezamenlijke, geallieerde en coalitiepartners kunnen verbeteren”, zei het bedrijf.

Tip: bent u op zoek naar een app om slim te investeren? Handel veilig door u te registreren bij onze favoriete keuze, eToro: bezoek & maak een account

Technische analyse: een verticale verplaatsing hoger

De prijs van het Palantir-aandeel is deze week meer dan 40% gestegen om te handelen boven de $ 26, wat meer dan 160% hoger is in vergelijking met de IPO-prijs van $ 10,00.

Palantir koers dagelijkse grafiek (TradingView)

Analisten verhogen hun koersdoelen op PLTR gezien de meest recente prestaties van het aandeel. Het is moeilijk om deze trend duurzaam te zien, gezien de snelle stijging van de laatste tijd, daarom is een terugval van deze niveaus meer dan waarschijnlijk.

Samenvatting

Softwarebedrijf Palantir tekende een nieuwe deal met Army Futures Command om een prototype te ontwikkelen van gegevensbeheersoftware die de zichtbaarheid van gegevens zou verbeteren.