De digitale verkoop van Gap steeg met 61% in Q3

Geschreven door: Wajeeh Khan
november 25, 2020
  • De digitale verkoop van Gap steeg met 61% in Q3.
  • De verkoper rapporteert £71,20 miljoen aan nettowinst in het derde kwartaal.
  • GAP heeft Sandra Stangl aangekondigd als de nieuwe CEO van Banana Republic.

Gap Inc. (NYSE: GPS) zei dinsdag dat haar financiële prestaties in het fiscale derde kwartaal zwakker waren dan verwacht vanwege de aanhoudende coronavirus pandemie. De toename van het aantal nieuwe COVID-19 gevallen in de afgelopen weken, zo voegde de verkoper toe, zou ook het winkelverkeer in het vierde kwartaal kunnen schaden. Het nieuwe griepachtige virus heeft tot dusver iets minder dan 13 miljoen mensen in de Verenigde Staten besmet en meer dan een kwart miljoen doden veroorzaakt.

Gap aandelen zijn dinsdag meer dan 10% gedaald tijdens langdurige handel. De Amerikaanse retailer heeft nu een prijs per aandeel van £ 17,84, wat neerkomt op een winst van bijna 40% op de aandelenmarkt tot nu toe. De kloof was in de eerste week van april gedaald tot slechts £ 4,12 per aandeel, toen de pandemie zijn winkels ertoe dwong tijdelijk te sluiten.

Resultaten versus de schattingen van analisten

Zoekt u actueel nieuws, goede tips en markt analyses? Schrijf u vandaag in voor de Invezz nieuwsbrief.

Gap waardeerde zijn nettowinst op £ 71,20 miljoen in het derde kwartaal, wat zich vertaalt naar 18,74 pence per aandeel. In het vergelijkbare kwartaal van vorig jaar had het een hogere £ 104,93 miljoen verdiend, of 27,73 pence per aandeel.

De detailhandelaar in kleding en accessoires genereerde in het afgelopen kwartaal £ 2,99 miljard aan netto-omzet. De digitale verkopen van Gap zijn in het derde kwartaal met 61% gestegen, maar de winkelomzet is met 20% gedaald. Volgens het Amerikaanse bedrijf vormden de e-commerceverkopen 40% van de totale kwartaalomzet.

Volgens FactSet hadden experts voorspeld dat het bedrijf in het derde kwartaal £ 2,86 miljard aan omzet zou drukken. Hun schatting voor de GAAP-winst per aandeel bedroeg 20,24 pence. In het voorgaande kwartaal (Q2) had Gap volgens het in augustus gepubliceerde rapport een daling van 18% op jaarbasis in de netto-omzet geboekt.

Tip: bent u op zoek naar een app om slim te investeren? Handel veilig door u te registreren bij onze favoriete keuze, eToro: bezoek & maak een account

Gap’s verwachting voor het fiscale vierde kwartaal

Aan het einde van het derde kwartaal had GAP £ 1,95 miljard aan liquide middelen en equivalenten. In het vierde kwartaal verwacht het in San Francisco gevestigde bedrijf een iets hogere omzet dan de £ 3,52 miljard van vorig jaar. Wegens onzekerheden in COVID-19 heeft het echter afgezien van het geven van richtlijnen voor het volledige jaar.

GAP kondigde dinsdag ook Sandra Stangl aan als de nieuwe CEO en president van Banana Republic. De retailer heeft een nieuwe functie van Chief Growth Officer gecreëerd die naar verluidt zal worden vervuld door Asheesh Saksena.

Gap presteerde vorig jaar grotendeels somber op de aandelenmarkt met een jaarlijkse daling van ongeveer 30%. Op het moment van schrijven heeft het een beurswaarde van £ 7,53 miljard.