Het verlies vóór belasting van Virgin Money daalt tot £168 miljoen

By: Wajeeh Khan
Wajeeh Khan
Wajeeh is een actieve volger van wereldaangelegenheden, technologie, een fervent lezer en speelt graag tafeltennis in zijn vrije tijd. read more.
on nov 25, 2020
  • Het verlies vóór belastingen van Virgin Money daalt tot £168 miljoen.
  • Het Britse bedrijf waardeert zijn kredietverliezen op £501 miljoen.
  • De wettelijke ROTE van Virgin Money springt naar -6,2%.

In een rapport op woensdag zei Virgin Money UK plc (LON: VMUK) dat het een aanzienlijke waardevermindering boekte in fiscaal 2021, maar het boekjaar afsloot met een verlies vóór belastingen dat kleiner was dan vorig jaar. Het bedrijf sprak ook het vertrouwen uit dat het goed gepositioneerd was om de COVID-19 verstoringen in de komende maanden te doorstaan.

Virgin Money opende woensdag meer dan 1,5% lager en verloor het volgende uur nog eens 4%. Op jaarbasis zijn de aandelen van het bedrijf nu meer dan 25% lager op de aandelenmarkt, na een herstel van meer dan 125% sinds het dieptepunt in de eerste week van april als gevolg van de COVID-19 crisis.

Virgin Money waardeert haar kredietverliezen op £501 miljoen

Zoekt u actueel nieuws, goede tips en markt analyses? Schrijf u vandaag in voor de Invezz nieuwsbrief.

Virgin Money meldde £ 168 miljoen van het verlies voor belastingen in het boekjaar dat op 30 september gesloten werd. Ter vergelijking: het boekte in fiscaal 2020 een veel groter verlies vóór belastingen van £ 232 miljoen.

De financiële dienstverlener zei woensdag ook dat de onderliggende winst vóór belastingen dit jaar daalde tot £ 124 miljoen, tegenover £ 539 miljoen een jaar geleden. In apart nieuws uit het Verenigd Koninkrijk zei United Utilities woensdag dat het verwacht dat zijn jaaromzet dit jaar een klap zal krijgen vanwege de COVID-19 crisis.

Virgin Money waardeerde haar kredietverliezen in boekjaar 2021 op £ 501 miljoen, tegenover £ 153 miljoen in het voorgaande jaar. Met £ 1,35 miljard waren de onderliggende nettorentebaten ook zwakker dan £ 1,43 miljard die het in het boekjaar 2020 had geboekt.

De wettelijke ROTE van Virgin Money springt naar -6,2%

Het bedrijf met hoofdkantoor in Leeds zei dat de wettelijke ROTE (rendement op materieel eigen vermogen) dit jaar is gestegen naar -6,2% van -6,8% vorig jaar. Het bedrijf voorspelt £ 10 miljoen tot £ 15 miljoen aan kosten in verband met de coronavirus pandemie in het fiscale jaar 2021. De COVID-19 crisis heeft tot dusver meer dan 1,5 miljoen mensen in het Verenigd Koninkrijk besmet en meer dan 55 duizend doden veroorzaakt.

De financiële dienstverlener maakte woensdag ook een doelstelling bekend van minder dan £ 875 miljoen aan onderliggende bedrijfskosten, tegenover £ 917 miljoen in boekjaar 2020. In een aankondiging vorige maand had Virgin Money plannen geuit om 400 banen te schrappen om kosten te besparen te midden van de coronavirus-pandemie.

Virgin Money UK plc debuteerde in november 2019 op de London Stock Exchange tegen een prijs per aandeel van £ 1,39. Op het moment van schrijven heeft het een marktkapitalisatie van £ 1,99 miljard.

Investeer in crypto, aandelen, ETF's en meer in enkele minuten met onze favoriete makelaar, eToro
7/10
67% van particuliere CFD accounts verliezen geld