Zilverprijs beweegt lager om ondersteuning te testen op $23

Geschreven door: Michael Harris
november 25, 2020
  • CIBC verwacht dat zilver volgend jaar $32 kan bereiken.
  • De prijsactie test nu de belangrijkste ondersteuning op korte termijn rond de $23.
  • Een beweging onder deze markering opent de weg voor een grotere duw naar beneden.

De zilverprijs handelt deze week meer dan 3% lager om de belangrijkste ondersteuning op korte termijn te testen rond de $ 23.

Fundamentele analyse: de zilverprijs kan in 2021 stijgen

Zilver heeft door de geschiedenis heen anders gepresteerd tijdens verschillende recessies en bearmarkten. Tijdens de stagflatiecrisis tussen 1976-78 bijvoorbeeld, daalde de S&P 500 met 19,4%, terwijl zilver in die tijd met meer dan 15% steeg.

Zoekt u actueel nieuws, goede tips en markt analyses? Schrijf u vandaag in voor de Invezz nieuwsbrief.

Bovendien kelderde de S&P 500 tijdens de financiële crisis tussen 2007 en 2009 met 56% terwijl zilver met 1,1% steeg. Aan de andere kant waren er ook periodes van economische onrust waarin zilver niet zo goed presteerde.

Dit jaar was goed voor zilver, aangezien het metaal erin slaagde een opmerkelijke stijging van 50,1% te noteren tijdens de eerste negen maanden. Toch is het ook moeilijk te zeggen hoe zilver het de komende 12 maanden zal doen.

Hoewel het in 2020 een ongelooflijke prestatie neerzette, zijn sommige analisten van mening dat de prijs snel zou kunnen dalen als de Amerikaanse aandelenmarkt opnieuw ineenstort, zoals in de lente na de uitbraak van het coronavirus.

Aan de andere kant voelen analisten zich optimistisch als het gaat om de zilverprestaties op korte tot middellange termijn. Als de wereldeconomie een goed herstel laat zien, kan de bullish trend van zilver gemakkelijk doorzetten in de komende maanden.

Een aantal investeerders en analisten zijn van mening dat het metaal in 2021 boven de $ 30 per ounce zal breken, waarbij CIBC momenteel een prijspiek van $ 32 verwacht volgend jaar, gevolgd door een geleidelijke afschrijving in de komende twee jaar.

Tip: bent u op zoek naar een app om slim te investeren? Handel veilig door u te registreren bij onze favoriete keuze, eToro: bezoek & maak een account

Technische analyse: testen van belangrijke ondersteuning op korte termijn

Hoewel we niet zeker weten hoe de zilverprijzen het in 2021 zullen doen, zien de vooruitzichten op korte termijn er bearish uit. De prijsactie test nu de belangrijkste kortetermijn ondersteuning rond de $ 23-markering, die op de oplopende trendlijn die de hogere dieptepunten verbindt ligt.

Zilver prijs wekelijkse grafiek (TradingView)

Een onderbreking onder $ 23,00 zal de zilverprijs waarschijnlijk naar $ 21,60 duwen, waar het laagste punt in 4 maanden zich bevindt. Een beweging onder deze markering zal de weg openen voor een grotere push lager naar de belangrijkste bull / bear-lijn van $ 19,60, waar kopers van zilver waarschijnlijk zullen wachten.

Samenvatting

Ondanks de gemengde prestaties van zilver tijdens perioden van bearmarkten en economische onrust, zijn sommige analisten van mening dat het metaal volgend jaar nieuwe plafonds zou kunnen bereiken als de wereldeconomie zich herstelt van de huidige crisis. De kortetermijn vooruitzichten voor zilver zullen echter bearish zijn als de prijsactie onder $ 23 valt.