Aviva herstelt het dividend over de eerste negen maanden

By: Wajeeh Khan
Wajeeh Khan
Wajeeh is een actieve volger van wereldaangelegenheden, technologie, een fervent lezer en speelt graag tafeltennis in zijn vrije tijd. read more.
on nov 26, 2020
  • Aviva herstelt het dividend over de eerste negen maanden.
  • De verzekeringsmaatschappij verwacht dit jaar 21 pence per aandeel dividend uit te keren.
  • Het solvabiliteit II-ratio van de Britse multinational zal per 30 september naar verwachting 195% bedragen.

Aviva plc (LON: AV) zei donderdag dat de handel in de eerste drie kwartalen robuust bleef, ondanks de aanhoudende coronavirus pandemie die tot dusver meer dan 1,5 miljoen mensen in het Verenigd Koninkrijk heeft besmet en meer dan 56 duizend doden heeft veroorzaakt. Vanwege de veerkrachtige prestaties besloot het bedrijf om de dividendbetalingen voor het fiscale eerste halfjaar te herstellen.

Aviva plc opende donderdag meer dan 0,5%, maar verloor het volgende uur meer dan 1%. Aviva-aandelen worden nu verhandeld tegen £ 3,25, tegenover een veel lagere £ 2,11 per aandeel in maart, toen de impact van COVID-19 op zijn hoogtepunt was. Aviva was het jaar 2020 begonnen met een prijs per aandeel van £ 4,23.

Aviva verwacht 21 pence per aandeel van het totale dividend uit te keren

Zoekt u actueel nieuws, goede tips en markt analyses? Schrijf u vandaag in voor de Invezz nieuwsbrief.

Aviva verwacht dit jaar 21 pence per aandeel van het totale dividend uit te keren na opschorting van het slotdividend voor 2019 in een poging om de economische klap van de COVID-19 crisis op te vangen die het totale dividend vorig jaar terugbracht tot 15,5 pence per aandeel versus 30 pence per aandeel. aandeel in boekjaar 2018.

De nieuwe activiteit van levensverzekeringen (VK en Ierland) kende, volgens Aviva plc, een omzetgroei van 40% op jaarbasis tot £ 9,2 miljoen in de eerste negen maanden. De Britse multinational waardeerde de nieuwe activiteit op £ 203 miljoen, wat neerkomt op een stijging van 5% op jaarbasis.

Met £ 9,3 miljard daalde de huidige waarde van de premies voor nieuwe contracten in continentaal Europa met 21%. De netto geboekte premies daarentegen bedroegen £ 1,27 miljard, wat zich vertaalt in een groei van 4% in de regio, voornamelijk toe te schrijven aan Frankrijk, waar het tarief toenam.

In dezelfde periode vorig jaar werd nieuwe activiteit gewaardeerd op £ 411 miljoen, vergeleken met £ 510 miljoen het jaar daarvoor vanwege lagere volumes. In apart nieuws uit het Verenigd Koninkrijk publiceerde ook waterdienstverlener Severn Trent donderdag haar halfjaarlijkse financiële update.

Aviva’s solvabiliteit II-ratio wordt verwacht op 195%

Met ingang van 30 september is Aviva’s solvabiliteit II-ratio naar verwachting op 195% in vergelijking met 194% in het fiscale eerste helft, met £ 11,8 miljard van het kapitaal overschot. In het eerste halfjaarrapport dat in de eerste week van augustus werd gepubliceerd, had het in Londen gevestigde bedrijf een stijging van de schadeclaims tot £ 165 miljoen gemeld.

Aviva presteerde vorig jaar redelijk optimistisch op de aandelenmarkt met een jaarlijkse winst van meer dan 10%. Op het moment van schrijven heeft de Britse multinationale verzekeringsmaatschappij een waarde van £ 12,78 miljard en een koers-winstverhouding van 5,92.

Investeer in crypto, aandelen, ETF's en meer in enkele minuten met onze favoriete makelaar, eToro
7/10
67% van particuliere CFD accounts verliezen geld