Disney zegt dat het in H1 2021 32 duizend banen zal schrappen

Geschreven door: Wajeeh Khan
november 27, 2020
  • Disney zegt dat het in H1 van fiscaal 2021 32 duizend banen zal schrappen.
  • Het Amerikaanse bedrijf was oorspronkelijk van plan 28.000 banen te schrappen.
  • Disney publiceerde eerder in november zijn financiële resultaten over het vierde kwartaal.

In een aankondiging op woensdag zei de Walt Disney Company (NYSE: DIS) dat het zijn personeelsbestand met 32.000 banen zal verminderen, aangezien de aanhoudende COVID-19 crisis zijn bedrijf blijft verwoesten. Het bedrijf zei dat het ontslag voornamelijk gevolgen zal hebben voor werknemers in de themaparken waar het aantal klanten dit jaar een dieptepunt heeft bereikt.

Disney-aandelen staan momenteel bijna 5% hoger op de weekgrafiek. Met £ 111,20 per aandeel handelt het Amerikaanse bedrijf nu in de buurt van dezelfde prijs per aandeel waartegen het het jaar 2020 begon. Het aandeel was in maart gedaald tot slechts £ 64,28 per aandeel toen de COVID-19 beperkingen op hun hoogtepunt waren.

Disney had oorspronkelijk gepland om 28.000 banen te schrappen

Zoekt u actueel nieuws, goede tips en markt analyses? Schrijf u vandaag in voor de Invezz nieuwsbrief.

Oorspronkelijk had Disney in september aangekondigd dat er 28 duizend werknemers zullen worden ontslagen. In de SEC (Securities and Exchange Commission) indiening op woensdag, zei Disney dat de aangekondigde banenverlies naar verwachting volgend jaar in de fiscale eerste helft zal worden geïmplementeerd.

Het massamedia- en entertainmentconglomeraat werd eerder deze maand ook gedwongen meer arbeiders te verlengen in het themapark in Zuid-Californië, omdat het onduidelijk was wanneer de staat het een groen signaal zou geven om zijn parken voor het publiek te heropenen.

Het nieuwe griepachtige virus heeft tot dusver 13 miljoen mensen in de VS besmet en meer dan een kwart miljoen doden veroorzaakt. Eerder deze week zei Ravi Ahuja, CFO en President of Business Operations van Walt Disney Television, dat hij had besloten het bedrijf te verlaten voor een nieuw avontuur.

Buiten de VS heropende Disney echter eerder dit jaar zijn parken met strikt beleid om de coronavirus pandemie te bestrijden, inclusief verplicht gebruik van gezichtsmaskers, testen en sociale distantiëring in het algemeen. In de VS waren de themaparken in Florida pas met dergelijke voorzorgsmaatregelen weer open.

Tip: bent u op zoek naar een app om slim te investeren? Handel veilig door u te registreren bij onze favoriete keuze, eToro: bezoek & maak een account

Disney publiceerde eerder in november zijn financiële resultaten over Q4

Eind oktober werd Disneyland in Parijs echter opnieuw gesloten toen Frankrijk opnieuw een landelijke lockdown aankondigde om de 2e golf van de COVID-19 crisis te bestrijden. De themaparken van Disney in Tokio, Hong Kong en Shanghai zijn nog steeds open voor het publiek.

Disney publiceerde zijn financiële resultaten in de tweede week van november, waaruit bleek dat het in Burbank gevestigde bedrijf ondanks COVID-19 beperkingen een kleiner dan verwacht verlies had geleden in het fiscale vierde kwartaal.

Op het moment van schrijven heeft de Walt Disney Company een marktkapitalisatie van £ 199 miljard.