De omzet van Benchmark daalt naar £25,2 miljoen in Q4

Geschreven door: Wajeeh Khan
november 27, 2020
  • De omzet van Benchmark daalt naar £25,2 miljoen in het fiscale vierde kwartaal.
  • Het Britse bedrijf heeft £83,2 miljoen aan liquiditeit.
  • Benchmark rapporteert £4,6 miljoen aan aangepaste EBITDA voor het vierde kwartaal.

Benchmark Holdings plc (LON: BMK) sprak donderdag zijn vertrouwen uit in zijn financiële positie toen het de geplande verkoop van activa voltooide in het jaar dat eindigde in september.

Benchmark opende vrijdag ongeveer 5,0% hoger, maar verloor meer dan 10% op open markt. Op jaarbasis is het Britse bedrijf nu bijna 20% gestegen. De prijsactie zou van pas moeten komen als u geïnteresseerd bent in beleggen in de aandelenmarkt.

Benchmark heeft £83,2 miljoen aan liquiditeit

Zoekt u actueel nieuws, goede tips en markt analyses? Schrijf u vandaag in voor de Invezz nieuwsbrief.

Benchmark zei dat het aan het einde van het afgelopen jaar £ 83,2 miljoen aan liquiditeit had. Ter vergelijking: aan het einde van het derde kwartaal van juni beschikte het bedrijf over £ 67 miljoen aan liquiditeit. Het biotechbedrijf in aquacultuur waardeerde zijn nettoschuld op 37,6 miljoen pond, tegenover een veel hogere 54,7 miljoen pond in juni.

Benchmark onthulde dat er in het vierde kwartaal vijf desinvesteringen waren afgerond die resulteerden in een opbrengst van £ 44 miljoen. Het niet-uitvoerende bestuurslid van het bedrijf, Hugo Wahnish, zei vorige week dat hij in februari 2021 zou aftreden.

Het Britse bedrijf rapporteerde donderdag £ 12,1 miljoen aan inkomsten uit de divisie Advanced Nutrition, £ 11,8 miljoen uit de Genetic-divisie en £ 1,4 miljoen uit de Health-divisie. Ter vergelijking: de omzet uit deze drie segmenten werd gerapporteerd op respectievelijk £ 22 miljoen, £ 10 miljoen en £ 3,8 miljoen een jaar geleden.

De totale omzet, zei Benchmark, daalde naar £ 25,2 miljoen in het afgelopen kwartaal versus £ 35,6 miljoen in hetzelfde kwartaal vorig jaar. De omzet over het hele jaar bedroeg daarentegen £ 105,6 miljoen, tegenover £ 124 miljoen een jaar geleden.

Tip: bent u op zoek naar een app om slim te investeren? Handel veilig door u te registreren bij onze favoriete keuze, eToro: bezoek & maak een account

Benchmark rapporteert £4,6 miljoen aan aangepaste EBITDA voor Q4

Benchmark zei vrijdag ook dat de aangepaste EBITDA uit voortgezette activiteiten £ 4,6 miljoen bedroeg. Ter vergelijking: in het vierde kwartaal van vorig jaar bedroeg het cijfer £ 9,7 miljoen. De jaarlijkse aangepaste EBITDA werd gedrukt op £ 14,5 miljoen vergeleken met £ 21,3 miljoen vorig jaar.

CEO Trond Williksen gaf vrijdag commentaar op de financiële update en zei:

“Onze resultaten weerspiegelen een gemengde prestatie in al onze bedrijfsgebieden, waarbij sterke prestaties in Genetics worden gecompenseerd door de effecten van het herstructureringsprogramma en de impact van COVID-19, vooral op de wereldwijde garnalenmarkten. Als we fiscaal 2021 ingaan, richten we ons erop om winstgevend te worden en geld te genereren. Na de herstructurering zijn we goed gepositioneerd in een opwindende aquacultuursector en hebben we een aanzienlijk potentieel dat in de komende jaren kan worden gerealiseerd.”

Op het moment van schrijven wordt Benchmark Holdings plc gewaardeerd op £ 360,60 miljoen.