De prijs van ruwe olie bereikte het hoogste punt in 8 maanden

Geschreven door: Michael Harris
november 27, 2020
  • De prijs van ruwe olie is in november gestegen door positief vaccinnieuws.
  • Olie-investeerders wachten op de volgende OPEC+ vergadering.
  • Het volgende doel voor oliekopers is een psychologisch belangrijk niveau van $50.

De prijzen van ruwe olie worden sinds maart op het hoogste niveau verhandeld door positief nieuws over het COVID-19 vaccin en de afnemende zorgen over de zwakke vraag volgend jaar.

Fundamentele analyse: het risicosentiment verbetert

De prijzen voor ruwe olie stegen dankzij de aankondigingen van drie grote medicijnfabrikanten, Pfizer-BioNTech, Moderna en Oxford, dat de uitrol van het coronavirus vaccin in december zou kunnen beginnen.

Zoekt u actueel nieuws, goede tips en markt analyses? Schrijf u vandaag in voor de Invezz nieuwsbrief.

“Ondanks een aantal sterke fundamentele factoren die de markten doen stijgen, met name de ontwikkeling van vaccins die olie ondersteunen, blijven er bearish zorgen”, zegt Avtar Sandu, senior commodities manager bij Phillip Futures.

Sandu noemde verschillende risicofactoren voor de kopers, waaronder de herinvoering van lockdown-maatregelen tijdens de tweede golf, een toenemend aantal booreilanden in de VS en een verhoogde productie in Libië.

De olievoorraden in Amerika zijn een week geleden met 754.000 vaten gedaald, in tegenstelling tot de voorspellingen van Reuters die een toename van 120.000 vaten voorspelden. Bovendien daalden de voorraden in Cushing, Oklahoma, het afleverpunt van WTI, met 1,7 miljoen vaten.

Olie-investeerders wachten op de volgende OPEC+ vergadering, die volgende week gepland staat. OPEC+, bestaande uit OPEC-lidstaten en Rusland, kwam overeen morgen informele besprekingen te houden voorafgaand aan de officiële bijeenkomst volgende week.

Investeerders verwachten dat de OPEC ondersteuning biedt of in ieder geval het huidige evenwicht behoudt. Reuters meldde gisteren dat OPEC+ de geplande toename van de olieproductie van volgend jaar waarschijnlijk zal uitstellen om de markt te ondersteunen te midden van het stijgende aantal COVID-19 infecties.

“Deze prijsstijging heeft te maken met sentiment, maar we moeten uitbreiden om solide marktfundamenten te hebben om de prijzen te ondersteunen. Tot dusver is de beste keuze de verlenging met drie maanden”, aldus een bron.

Tip: bent u op zoek naar een app om slim te investeren? Handel veilig door u te registreren bij onze favoriete keuze, eToro: bezoek & maak een account

Technische analyse: Er vindt een langverwachte pauze plaats

De prijzen van ruwe olie slaagden er uiteindelijk in om boven de weerstandslijn te komen, net onder de $ 44, terwijl kopers proberen de prijzen hoger te duwen in de hoop op een herstel op de oliemarkt.

Ruwe olie dagelijkse grafiek (TradingView)

Het volgende doel voor oliehandelaren is $ 50, gevolgd door een stijgende trendlijn die nu rond de $ 54 handelt. Elke terugval naar $ 43,50 / $ 44,00 wordt waarschijnlijk gezien als een kans om aan de lange kant te komen.

Samenvatting

De prijzen van ruwe olie worden verhandeld tegen het hoogste punt van meerdere maanden in de buurt van de $ 45, voorafgaand aan de OPEC+ vergadering van volgende week.