EUR/USD rijp voor een bullish uitbraak na 3 weken te stijgen

Geschreven door: Crispus Nyaga
november 30, 2020
  • De EUR/USD is de afgelopen drie weken gestegen vanwege de zwakkere dollar.
  • De dollar vertoont een scherpe neerwaartse trend als gevolg van het vaccin en de Amerikaanse verkiezingen.
  • Een technische analyse laat zien dat het paar in december zal uitbreken.

De euro stevent af op haar derde opeenvolgende week van stijging ten opzichte van de Amerikaanse dollar. Het EUR / USD paar is in november met meer dan 2,60% gestegen.

EUR/USD
EUR/USD rally gaat door

Zwakte van de dollar

De euro is vooral gestegen vanwege de relatief zwakke Amerikaanse dollar. De dollar verzwakte in november ten opzichte van alle belangrijke valuta. De dollarindex, die een belangrijke graadmeter is voor zijn prestatie, daalde met meer dan 1,80% en bereikte het laagste niveau sinds september van dit jaar.

Zoekt u actueel nieuws, goede tips en markt analyses? Schrijf u vandaag in voor de Invezz nieuwsbrief.

De dollar daalde vanwege twee hoofdredenen. Ten eerste leidde de hoop op een COVID-vaccin tot een verbeterd sentiment over de wereldeconomie, wat leidde tot een risicovol sentiment. Dat bracht veel beleggers ertoe hun middelen te verschuiven van veilige valuta naar relatief riskantere activa. Inderdaad, de riskantere valuta’s van opkomende markten, zoals de Turkse lira en de Zuid-Afrikaanse rand, stegen ook.

Ten tweede daalde de dollar als gevolg van de resultaten van de Amerikaanse verkiezingen. In november werd Joe Biden de verkozen president, waardoor Donald Trump een termijnpresident werd. Als gevolg hiervan begonnen investeerders een meer betrokken Verenigde Staten op prijs te stellen, wat een andere benadering is dan het America First-beleid van Trump.

Analisten verwachten bijvoorbeeld dat Biden zal streven naar verbetering van de relaties met de Europese Unie en een eind zal maken aan het conflict in de regering-Trump.

Tip: bent u op zoek naar een app om slim te investeren? Handel veilig door u te registreren bij onze favoriete keuze, eToro: bezoek & maak een account

Wat nu voor de euro?

December wordt een cruciale maand voor de EUR / USD prijs. Ten eerste zullen we weten of de EU en het Verenigd Koninkrijk een brexit-akkoord zullen bereiken. Dat komt omdat, door de wet, het Verenigd Koninkrijk op 31 december uit de Europese Unie zal vertrekken. Een akkoord tussen de twee partijen zal positief zijn voor de euro omdat het minder handelsverstoringen zal betekenen.

Handelaars zullen zich ook concentreren op het stijgende aantal COVID infecties in de meeste Europese economieën. Analisten zijn van mening dat het aantal gevallen zal toenemen, aangezien de meeste Europese landen lockdown-maatregelen tijdens de feestdagen versoepelen. Positief is dat het blok een van de eerste regio’s zal zijn die met COVID vaccinaties begint.

De nadruk zal ook liggen op de Europese Centrale Bank (ECB), die haar besluit op 10 december zal uitbrengen. Analisten verwachten dat de bank de rentetarieven en het kwantitatieve verruimingsbeleid ongewijzigd laat.

EUR/USD technische vooruitzichten

EUR/USD
EUR/USD

Op de dagelijkse grafiek zien we dat de EUR / USD-prijs onlangs een sterke opwaartse trend vertoonde. Het wordt verhandeld op 1.1966, iets onder het hoogste punt van dit jaar op 1.2012. De prijs ligt ook iets boven de 25 en 15-daagse exponentiële voortschrijdende gemiddelden, terwijl de Relative Strength Index (RSI) is blijven stijgen.

Daarom voorspel ik dat het paar in december boven 1.2012 zal uitbreken. Als u het eens bent met deze stelling, kunt u het paar kopen bij een toonaangevende forexbroker met een hoge hefboomwerking.

Deze transactie wordt ongeldig als de prijs erin slaagt om onder het psychologische niveau te komen op 1.1800. Als dat gebeurt, is dat een teken dat er meer verkopers op de markt zijn.