Lloyds Banking Group benoemt Charlie Nunn als CEO

By: Wajeeh Khan
Wajeeh Khan
Wajeeh is een actieve volger van wereldaangelegenheden, technologie, een fervent lezer en speelt graag tafeltennis in zijn vrije tijd. read more.
on nov 30, 2020
  • Lloyds Banking Group benoemt Charlie Nunn tot de nieuwe CEO.
  • Nunn is momenteel werkzaam bij HSBC als hoofd van Wealth & Personal Banking.
  • HSBC zegt dat Nuno Matos Charlie Nunn zal vervangen als hij in 2021 bij Lloyds komt.

Lloyds Banking Group (LON: LLOY) heeft Charlie Nunn maandag benoemd tot nieuwe Chief Executive Officer. Nunn is momenteel werkzaam bij HSBC als hoofd van vermogens- en persoonlijk bankieren. Nunn zal de schoenen voor Antonio Horta-Osorio bij Lloyds vullen. Antonio sprak zijn plannen uit om in juli af te treden en het is nu de bedoeling dat hij de functie in 2021 verlaat na een ambtstermijn van 10 jaar.

De aandelen van Lloyds Banking Group sloten de reguliere sessie maandag ongeveer 5% lager af. De Britse financiële instelling heeft nu een prijs per aandeel van 36 pence, wat zich vertaalt in een daling van meer dan 40% dit jaar, ondanks een herstel van 50% sinds het dieptepunt van 24 pence per aandeel eind september. Lloyds Banking Group was het jaar begonnen met een prijs per aandeel van 64 pence.

Lloyds boekte een beter dan verwachte winst voor het derde kwartaal

Zoekt u actueel nieuws, goede tips en markt analyses? Schrijf u vandaag in voor de Invezz nieuwsbrief.

Volgens experts zal Nunn naar verwachting uitdagende tijden meemaken terwijl hij strategieën bedenkt om de grootste geldschieter van Groot-Brittannië uit de door COVID-19 aangedreven crisis te halen. De pandemie dwong de centrale bank dit jaar ook agressief de rente te verlagen, wat bijdroeg aan de moeilijke financiële omgeving.

Nu de regering haar steun voor banen en bedrijven in 2021 intrekt, voorspellen analisten dat Lloyds de komende maanden nog een klap zal krijgen. Lloyds Banking Group boekte echter in oktober een beter dan verwachte winst over het fiscale derde kwartaal.

Nunn had eerder dit jaar zijn huidige rol bij HSBC op zich genomen. Volgens Lloyds Banking Group ontvangt Nunn £ 1,125 miljoen aan basisjaarsalaris, £ 1,05 miljoen aan vaste aandelen en flexibele uitkeringsfinanciering ter waarde van 4% van het basissalaris. Bij pensionering ontvangt Nunn 15% van zijn salaris als pensioen.

HSBC zegt dat Nuno Matos Charlie Nunn in 2021 zal vervangen

Na het vertrek van Nunn bij HSBC, zei de Britse zakenbank maandag dat Nuno Matos zijn rol volgend jaar zal overnemen. Matos is momenteel de Chief Executive van HSBC Europe.

De Financial Times meldde dit weekend ook dat de Britse multinationale investeringsbank overwoog om te stoppen met retailbankieren in de Verenigde Staten, nadat ze in de eerste negen maanden van het huidige boekjaar £ 388 miljoen aan verlies vóór belastingen had toegeschreven aan de Amerikaanse divisie.

Lloyds Banking Group presteerde vorig jaar redelijk positief op de aandelenmarkt met een jaarlijkse winst van bijna 20%. Op het moment van schrijven wordt het geschat op £ 25,80 miljard en heeft het een koers / winstverhouding van 90,43.

Investeer in crypto, aandelen, ETF's en meer in enkele minuten met onze favoriete makelaar, eToro
7/10
67% van particuliere CFD accounts verliezen geld