De prijs van Bitcoin corrigeert na een nieuw record

Geschreven door: Michael Harris
december 1, 2020
  • Bitcoin steeg naar een recordpiek van $19.918.
  • De grootste cryptocurrency ter wereld is dit jaar met meer dan 170% gestegen.
  • Het is waarschijnlijk dat de BTC-prijs boven de psychologisch belangrijke $20.000 zal willen handelen.

De prijs van Bitcoin (BTC) bereikte maandag een recordhoogte om zijn indrukwekkende rally dit jaar voort te zetten dankzij een sterke stijging van de vraag van particuliere en institutionele beleggers.

Fundamentele analyse: toename van de institutionele vraag

De grootste cryptocurrency ter wereld steeg met meer dan 170% in dit jaar tot nu toe, gestimuleerd door een toename van de vraag naar safe-haven activa als gevolg van ongekende fiscale en monetaire stimuleringsmaatregelen van centrale banken over de hele wereld, en dankzij de aantrekkingskracht ervan als inflatie.

Zoekt u actueel nieuws, goede tips en markt analyses? Schrijf u vandaag in voor de Invezz nieuwsbrief.

“Bitcoin is een veilige haven voor diegenen die bescherming zoeken tegen de snel toenemende gelddruk van de centrale bank en de inflatie waarvan iedereen het erover eens is dat het toeneemt”, zegt Sergey Nazarov, oprichter van het gedecentraliseerde platform Chainlink.

Christopher Bendiksen, hoofdonderzoeker bij CoinShares, zei dat de verhoogde interesse onder zakelijke en institutionele beleggers ook een van de factoren was die de rally van Bitcoin een boost gaven.

“Hoewel indirect, begonnen de prijsacties pas echt op gang te komen toen de VS vanochtend wakker werden, wat een weerspiegeling zou kunnen zijn van de koopdruk van op retail gerichte platforms zoals Square’s CashApp, Robinhood en PayPal”, aldus Bendiksen.

De Bitcoin-markt heeft sinds 2017 aanzienlijke vooruitgang geboekt, omdat het nu beschikt over een goed presterende derivatenmarkt en bewaardiensten door opmerkelijke financiële bedrijven.

Tip: bent u op zoek naar een app om slim te investeren? Handel veilig door u te registreren bij onze favoriete keuze, eToro: bezoek & maak een account

Technische analyse: nieuwe recordhoogte

Bitcoin-prijs steeg naar een recordpiek van $ 19.918, ongeveer drie jaar nadat het zijn vorige record had gevestigd. Andere grote cryptocurrencies, waaronder Ethereum en XRP, wonnen ook respectievelijk 5,6% en 6,6%, nadat Bitcoin zijn nieuwe hoogtepunt had bereikt.

Bitcoin (BTC) dagelijkse grafiek (TradingView)

De BTC prijs is in de tussentijd ongeveer 5% gecorrigeerd ten opzichte van de hoogtepunten om onder de $ 19.000 te handelen door winstneming. Dit is vergelijkbaar met een daling van meer dan 8% afgelopen vrijdag na het bereiken van de piek op maandag. Het is waarschijnlijk dat Bitcoin-investeerders nog steeds zullen willen pushen om de prijsactie de komende dagen boven de psychologisch belangrijke $ 20.000-handel te forceren.

Samenvatting

Bitcoin heeft maandag een nieuw record gevestigd en zijn rally in 2020 verlengd, aangezien beleggers de cryptocurrency beschouwen als een hedge tegen inflatie en dankzij een toegenomen interesse onder institutionele en particuliere beleggers.