OPEC bereikt geen overeenstemming over productieverlagingen

Geschreven door: Michael Harris
december 2, 2020
  • De OPEC heeft geen overeenstemming bereikt over de verlenging van productieverminderingen.
  • Het waarschuwde ervoor dat uitdagingen door coronavirus waarschijnlijk uitstrekken tot 2021.
  • De prijzen voor ruwe olie sloten in november ruim 26% hoger.

De prijs van ruwe olie daalde dinsdag met 1,5% nadat berichten naar voren kwamen dat de Organisatie van de Olie-exporterende Landen (OPEC) er niet in slaagde een akkoord te bereiken over de verlaging van de olieproductie voor 2021.

Fundamentele analyse: praat om te hervatten

De OPEC heeft geen overeenstemming bereikt over de verlenging van de productieverminderingen en heeft haar bezorgdheid geuit over het feit dat ernstige uitdagingen als gevolg van het coronavirus zich waarschijnlijk zullen uitstrekken tot 2021.

Zoekt u actueel nieuws, goede tips en markt analyses? Schrijf u vandaag in voor de Invezz nieuwsbrief.

“De schok voor de olie-industrie is enorm en de ernstige gevolgen ervan zullen de komende jaren waarschijnlijk weerklinken”, zegt Abdelmadjid Attar, president van de OPEC en de Algerijnse minister van Energie.

“De pandemie blijft woeden met gevallen die in veel regio’s over de hele wereld enorm blijven stijgen. Het blijft een ongekende negatieve invloed hebben op de wereldeconomie en bijgevolg op de wereldenergiemarkten. “

De groep is overeengekomen om de besprekingen donderdag te hervatten, omdat de onderhandelaars moeite hadden om het eens te worden over de hoeveelheid olie die de groep zou moeten pompen in het licht van de zwakke vraag, aldus Reuters.

De OPEC zou in eerste instantie dinsdag een plan voor de volgende fase van het introductiebeleid indienen.

De laatste OPEC-overeenkomst suggereert dat de collectieve stoepranden vanaf januari naar verwachting weer zullen dalen tot 5,8 miljoen vaten per dag, maar factoren zoals een gematigde vraag op de Aziatische markt, een tweede landelijke lockdown in Groot-Brittannië en andere Europese landen hebben er bij ambtenaren op aangedrongen om een uitbreiding van productieverlagingen.

De groep schat dat de vraag naar olie in 2020 met ongeveer 9,8 miljoen BPD zal dalen, aangezien de aanhoudende pandemie de vraag naar ruwe olie blijft schaden.

Tip: bent u op zoek naar een app om slim te investeren? Handel veilig door u te registreren bij onze favoriete keuze, eToro: bezoek & maak een account

Technische analyse: prijzen dalen

De prijzen voor ruwe olie sloten in november meer dan 26% hoger, maar werden begin december bescheiden lager verhandeld. Brent-ruwe olie daalde met ongeveer 0,65% tot $ 47,56, terwijl US West Texas Intermediate (WTI) 1,48% verloor om te handelen in de buurt van $ 44.

Ruwe olie prijzen dagelijkse grafiek (TradingView)

De prijsactie handelt vandaag vrijwel ongewijzigd na het afdrukken van $ 43,94 eerder vanmorgen. Een belangrijke ondersteuningslijn bevindt zich op $ 43,80 voor investeerders die ruwe olie willen kopen, terwijl de belangrijkste doelen voor kopers boven de $ 50 liggen.

Samenvatting

De OPEC kon niet tot overeenstemming komen over de productieverlagingen, en waarschuwde dat de huidige door het coronavirus veroorzaakte uitdagingen mogelijk aanhouden in 2021, waardoor de prijzen voor ruwe olie dalen.