CrowdStrike overtreft de schattingen van Wall Street in Q3

Geschreven door: Wajeeh Khan
december 3, 2020
  • CrowdStrike overtreft de schattingen van Wall Street in Q3.
  • Het cyberbeveiligingsbedrijf meldt een toename van 81% in jaarlijkse terugkerende inkomsten.
  • CrowdStrike voorspelt een omzet tot £187,35 miljoen voor het vierde kwartaal.

CrowdStrike Holdings Inc. (NASDAQ: CRWD) publiceerde woensdag zijn winstrapport voor het fiscale derde kwartaal dat voorbij de schattingen van Wall Street blies.

CrowdStrike sprong woensdag meer dan 10% in de uitgebreide handel. Het aandeel wordt nu verhandeld tegen een prijs per aandeel van £ 119, wat neerkomt op een groei van meer dan 200% op jaarbasis. CrowdStrike was in maart gedaald tot £ 24,68 per aandeel. De prijsactie zou van pas moeten komen als u geïnteresseerd bent in beleggen in de aandelenmarkt.

Resultaten versus de schattingen van analisten

Zoekt u actueel nieuws, goede tips en markt analyses? Schrijf u vandaag in voor de Invezz nieuwsbrief.

CrowdStrike rapporteerde £ 18,32 miljoen aan verlies in het derde kwartaal, wat zich vertaalt naar 8,23 pence per aandeel. In het vergelijkbare kwartaal vorig jaar bedroeg het verlies £ 26,55 miljoen of 12,71 pence per aandeel.

Op een aangepaste basis verdiende het cybersecurity-technologiebedrijf 5,98 pence per aandeel in het derde kwartaal ten opzichte van een jaar geleden van 5,24 pence verlies per aandeel. In een aankondiging vorige maand zei Malwarebytes dat het de handen ineen had geslagen met CrowdStrike voor end-to-end enterprise-beveiliging.

CrowdStrike zei dat de omzet in het afgelopen kwartaal is gestegen tot £ 173,89 miljoen. In hetzelfde kwartaal vorig jaar werd de omzet afgetopt op £ 93,56 miljoen. Volgens FactSet hadden experts voorspeld dat het bedrijf in het derde kwartaal £ 159,68 miljoen aan inkomsten zou boeken. Per aandeel hadden ze het bedrijf in het derde kwartaal break-even verwacht. CEO George Kurtz zei:

“CrowdStrike behaalde een record derde kwartaal met resultaten die onze verwachtingen op alle vlakken overtroffen.”

CrowdStrike’s begeleiding voor het fiscale vierde kwartaal

Voor het fiscale vierde kwartaal voorspelt CrowdStrike nu een omzet tot £ 187,35 miljoen. De schatting voor de winst per aandeel in Q4 bedraagt 5,98 tot 6,73 pence. Analisten verwachten daarentegen £ 173,07 miljoen aan inkomsten en 0,75 pence winst per aandeel in het vierde kwartaal.

Met een bedrag van £ 678,66 miljoen zei het in Sunnyvale gevestigde bedrijf dat zijn jaarlijkse terugkerende inkomsten het afgelopen kwartaal een enorme groei van 81% op jaarbasis kenden, tegenover een verwachte lagere £ 638,57 miljoen. In apart nieuws uit de VS zei PVH Corp woensdag dat de omzet in het fiscale derde kwartaal met 17,3% daalde, omdat de aanhoudende coronavirus pandemie op de verkoop woog.

CrowdStrike debuteerde vorig jaar in juni op de Nasdaq Stock Exchange tegen een prijs per aandeel van £ 48. Op het moment van schrijven wordt het Amerikaanse bedrijf op het gebied van cyberbeveiligingstechnologie geschat op £ 23,28 miljard.