De omzet van PVH Corp in Q3 daalt met 17,3% door COVID-19

By: Wajeeh Khan
Wajeeh Khan
Wajeeh is een actieve volger van wereldaangelegenheden, technologie, een fervent lezer en speelt graag tafeltennis in zijn vrije tijd. read more.
on dec 3, 2020
  • De omzet van PVH Corp daalt met 17,3% in Q3 als gevolg van COVID-19.
  • Het kledingbedrijf verdiende in Q3 op aangepaste basis 99 pence per aandeel.
  • PVH voorspelt een daling van de omzet op jaarbasis van bijna 20% in het vierde kwartaal.

PVH Corp (NYSE: PVH) rapporteerde woensdag zijn financiële resultaten die de winstverwachtingen van analisten in het fiscale derde kwartaal overtroffen. Ondanks de agressieve prestaties gaf het bedrijf sombere vooruitzichten voor het fiscale vierde kwartaal.

PVH Corp zakte woensdag met minder dan 0,5% af tijdens langdurige handel. Met £ 62,08 per aandeel zijn de aandelen van het bedrijf tot op heden nog steeds 20% lager op de aandelenmarkt na herstel van een nog lagere £ 21,73 per aandeel. Lees meer over hoe mensen geld verdienen op de aandelenmarkt.

PVH Corp rapporteert £52,21 miljoen aan nettowinst in Q3

Zoekt u actueel nieuws, goede tips en markt analyses? Schrijf u vandaag in voor de Invezz nieuwsbrief.

PVH Corp zei dat het nettoresultaat in het derde kwartaal £ 52,21 miljoen bedroeg, wat zich vertaalt naar 73,30 pence per aandeel. In hetzelfde kwartaal vorig jaar had het een hoger nettoresultaat van £ 156,48 miljoen of £ 2,11 per aandeel geboekt. In een verklaring eind vorige maand kondigde PVH Corp nieuwe benoemingen aan in de raad van bestuur.

Op aangepaste basis verdiende de eigenaar van vooraanstaande merken zoals Tommy Hilfiger en Calvin Klein £ 70,46 miljoen in het afgelopen kwartaal of 99 pence per aandeel. Ter vergelijking: experts hadden een veel lagere winst per aandeel van 17,95 pence voor PVH Corp voorspeld in het derde kwartaal.

In termen van omzet registreerde het kledingbedrijf £ 1,50 miljard in het derde kwartaal – 17,3% lager dan het cijfer van £ 1,82 miljard een jaar geleden. In apart nieuws uit de VS zei Splunk woensdag dat het verlies groter werd naarmate de COVID-19 crisis drukte op de omzet in het fiscale derde kwartaal.

PVH Corp’s verwachting voor het fiscale vierde kwartaal

Voor het fiscale vierde kwartaal voorspelt PVH Corp nu een jaarlijkse omzetdaling van bijna 20%. Het Amerikaanse bedrijf zei ook dat de omzet in het vierde kwartaal tot nu toe 20% lager was dan vorig jaar.

CEO Emanuel Chirico gaf woensdag commentaar op het financiële rapport en zei:

“We hebben onze verwachtingen voor het vakantieseizoen in het vierde kwartaal tot nu toe overtroffen, inclusief Singles’ Day in Azië en onze Black Friday-promoties in Noord-Amerika en Europa, met een bijzondere sterkte via de digitale kanalen.”

Volgens PVH zal de aanhoudende coronavirus pandemie die tot dusver meer dan 14 miljoen mensen in de Verenigde Staten heeft besmet en meer dan een kwart miljoen doden heeft veroorzaakt, de financiële prestaties de komende maanden onder druk blijven zetten.

Op het moment van schrijven heeft PVH Corp een marktkapitalisatie van £ 4,43 miljard.

Investeer in crypto, aandelen, ETF's en meer in enkele minuten met onze favoriete makelaar, eToro
7/10
67% van particuliere CFD accounts verliezen geld