Het verlies van Splunk loopt op tot £150 miljoen in Q3

Geschreven door: Wajeeh Khan
december 3, 2020
  • Het verlies van Splunk loopt op tot £150 miljoen in Q3.
  • De Amerikaanse multinational rapporteert £417,83 miljoen aan inkomsten.
  • Splunk zegt dat de totale kosten in het derde kwartaal met 27% op jaarbasis zijn gestegen.

Splunk Inc. (NASDAQ: SPLK) rapporteerde woensdag een groter verlies voor het fiscale derde kwartaal toen de verkoop een klap kreeg te midden van de coronavirus-pandemie die bedrijven ertoe aanzette om vanuit huis te werken. Splunk zei ook dat de kosten hoger waren in het afgelopen kwartaal, wat verder woog op de financiële prestaties.

De aandelen van het bedrijf daalden woensdag bijna 20% tijdens de handel buiten kantooruren. Iinclusief de prijsactie wisselt Splunk Inc. nu van handen voor £ 124 per aandeel, wat neerkomt op een groei van ongeveer 10% in dit jaar tot nu toe op de aandelenmarkt.

Zoekt u actueel nieuws, goede tips en markt analyses? Schrijf u vandaag in voor de Invezz nieuwsbrief.

Ter vergelijking: de aandelen van Splunk die u hier online kunt leren kopen, waren in maart gekelderd tot £ 71,59 toen de impact van de coronavirus-pandemie op zijn hoogtepunt was.

Resultaten versus de schattingen van analisten

Splunk rapporteerde £ 150,72 miljoen aan verlies in het derde kwartaal, wat zich vertaalt naar 94 pence per aandeel. Ter vergelijking: het verlies werd beperkt tot een veel lagere £ 43,08 miljoen of 28,42 pence per aandeel in hetzelfde kwartaal vorig jaar. FactSet Consensus voor het verlies per aandeel in het afgelopen kwartaal bedroeg 76 pence.

In termen van omzet boekte de Amerikaanse multinational £ 417,83 miljoen in het derde kwartaal ten opzichte van het cijfer een jaar geleden van £ 468,47 miljoen. Analisten hadden een hogere omzet van £ 458,52 miljoen voorspeld voor Splunk in Q3. In het voorgaande kwartaal (Q2) had Splunk Inc. £ 368 miljoen aan totale inkomsten geregistreerd, volgens het rapport dat in de laatste week van augustus werd gepubliceerd.

Splunk zei woensdag ook dat zijn inkomsten uit cloudservices het afgelopen kwartaal met 80% zijn gestegen tot £ 108,24 miljoen. De licentie-inkomsten daarentegen bedroegen £ 179,67 miljoen in het derde kwartaal of meer dan 35% lager op jaarbasis.

Tip: bent u op zoek naar een app om slim te investeren? Handel veilig door u te registreren bij onze favoriete keuze, eToro: bezoek & maak een account

Splunk zegt dat de totale kosten in Q3 met 27% zijn gestegen

Volgens Splunk stegen de totale kosten in het derde kwartaal met 27% op jaarbasis tot £ 102,33 miljoen. Met £ 439,30 miljoen zijn de uitgaven het afgelopen kwartaal met 3,8% gestegen. De jaarlijkse terugkerende omzet van het in San Francisco gevestigde bedrijf steeg in het derde kwartaal met 44% tot £ 1,55 miljard.

In apart nieuws uit de Verenigde Staten zei het bedrijf voor elektronische ontwerpautomatisering, Synopsys Inc., woensdag dat zijn inkomsten in het boekjaar 2020 met 9,6% zijn gestegen.

Splunk presteerde vorig jaar grotendeels optimistisch op de aandelenmarkt met een jaarlijkse winst van ongeveer 45%. Op het moment van schrijven had het Amerikaanse bedrijf een marktkapitalisatie van £ 24,71 miljard.