De koers van S&P keldert na een overname van $44 miljard

Geschreven door: Michael Harris
december 4, 2020
  • S&P Global kwam tot een deal om IHS Markit over te nemen voor $44 miljard.
  • De twee bedrijven genereerden vorig jaar samen $11,1 miljard aan inkomsten.
  • De daling van gisteren duwde de aandelenkoers van S&P Global verder omlaag.

De aandelen van S&P Global (NYSE: SPGI) worden deze week voor meer dan 4% in het rood verhandeld nadat de financiële gegevensgigant een deal had gesloten om IHS Markit (NYSE: INFO) over te nemen voor $ 44 miljard aan aandelen.

Fundamentele analyse: de grootste deal van 2020

S&P Global heeft een deal gesloten die de twee grootste financiële informatie- en analysebedrijven ter wereld zal samenvoegen om de op twee na grootste speler in deze sector te creëren. Volgens twee bedrijven wordt de deal naar verwachting in de tweede helft van 2021 afgerond en is het de grootste in 2020.

Zoekt u actueel nieuws, goede tips en markt analyses? Schrijf u vandaag in voor de Invezz nieuwsbrief.

De twee bedrijven hopen ongeveer $ 480 miljoen aan synergieën te besparen. S&P Global was op zoek naar een overname die haar afhankelijkheid van haar core rating business zou verminderen. S&P Global en IHS Markit genereerden vorig jaar samen $ 11,1 miljard aan inkomsten.

“We zullen 76% van onze omzet hebben nadat dit terugkerende inkomsten zullen zijn, en het ratingbureau zal krimpen van ongeveer 45% naar 30%”, vertelde Peterson Chief Executive Doug Peterson aan CNBC.

“Het is een terugneming van het bedrijf in de sterkst groeiende gebieden van de financiële markten.”

Lance Uggla, de oprichter van IHS MarketLance, zei dat het gelooft dat de deal groen licht zal krijgen van antitrustregelgevers. Mediaberichten die naar voren kwamen nadat de deal was bereikt, zeiden dat de nieuwe Biden-administratie de deal zal onderzoeken.

“Er is bijna geen overlap. Als we kijken naar de totale omzet van $ 11,5 miljard, zou ik zeggen dat die te verwaarlozen is”, zei Uggla.

“Gewoon in een paar van onze benchmarks en producten die we hebben op het gebied van energie, maar het is een heel, heel kleine hoeveelheid. Dus weinig tot geen overlap is hoe we het zouden omschrijven.”

Tip: bent u op zoek naar een app om slim te investeren? Handel veilig door u te registreren bij onze favoriete keuze, eToro: bezoek & maak een account

Technische analyse: aandelen dalen

De aandelenkoers van S&P Global sloot donderdag 2% lager op $ 326,61. De lagere beweging van gisteren duwde de prijsactie verder omlaag om wekelijks 4,38% in het rood te handelen. Het aandeel heeft de winsten (+ 9%) van november nu bijna volledig uitgewist.

S&P Global koers wekelijkse grafiek (TradingView)

De prijsactie gaat nu richting dieptepunten van 6 maanden onder het dieptepunt van oktober op $ 319,04. De volgende onderste ondersteuningslijn bevindt zich op $ 313, wat de hoogste waarde van het aandeel was in februari.

Samenvatting

De deal van S&P Global om IHS Markit over te nemen voor $ 44 miljard in de grootste deal in 2020. De aandelen van het bedrijf daalden met meer dan 4% in de nasleep van de deal.