Nestlé aandelen bereiken een dieptepunt van 8 maanden

Geschreven door: Michael Harris
december 4, 2020
  • Nestlé zal 3,2 miljard Zwitserse frank investeren in zijn netto nulemissie doel.
  • Een grote financiële toezegging zal worden gefinancierd via operationele en structurele efficiëntie
  • De aandelen van Nestlé zakten om onder de steun rond 102,00 te breken.

De aandelen van Nestlé (SIX: NESN) worden deze week voor ongeveer 2,5% in het rood verhandeld om de belangrijkste kortetermijn ondersteuning tegen de 100 te doorbreken.

Fundamentele analyse: Nestlé verbindt zich ertoe om een netto-nuluitstoot te realiseren

Nestlé, een van ’s werelds grootste voedselproducenten, zei dat het 3,2 miljard Zwitserse frank zal investeren om zijn doelstelling van netto nulemissie tegen 2050 te halen. De eerste mijlpaal is om zijn uitstoot tegen 2030 te halveren, terwijl het bedrijf zal werken aan tegen 2025 hernieuwbare elektriciteit te gebruiken op zijn 800 locaties wereldwijd.

Zoekt u actueel nieuws, goede tips en markt analyses? Schrijf u vandaag in voor de Invezz nieuwsbrief.

Vorig jaar heeft Nestle zich eraan verbonden om een nul-netto-uitstoot tegen 2050 te realiseren. Een van de manieren om dit doel te bereiken, is door het aantal zakenreizen tegen 2022 te verminderen en het aantal aangeboden “CO2-neutrale” merken te vergroten.

“Klimaatverandering is een van de grootste bedreigingen waarmee we als samenleving worden geconfronteerd. Het is ook een van de grootste risico’s voor de toekomst van ons bedrijf”, aldus Mark Schneider, CEO van Nestlé.

“We hebben bijna geen tijd meer om de ergste effecten van de opwarming van de aarde te voorkomen. Daarom stellen we een krachtigere ambitie om een netto-nul-toekomst te bereiken. Door Nestlé’s wereldwijde hulpbronnen en industriële knowhow in te zetten, weten we dat we een verschil kunnen maken op aanzienlijke schaal. Onze reis naar netto nul is al begonnen. Nu versnellen we onze inspanningen”, voegde hij eraan toe.

Een grote financiële toezegging zal worden gefinancierd door operationele en structurele efficiëntie, zegt het bedrijf. Het zei ook dat het van plan is om met boeren en verkopers samen te werken om “regeneratieve landbouwpraktijken toe te passen”.

Nestlé zal ook de omvang en het tempo van zijn herbebossingsstrategie verhogen door tot 2030 elk jaar 20 miljoen bomen te planten.

Tip: bent u op zoek naar een app om slim te investeren? Handel veilig door u te registreren bij onze favoriete keuze, eToro: bezoek & maak een account

Technische analyse: Aandelen breken belangrijke ondersteuning

De aandelenkoers van Nestlé handelt deze week ongeveer 2,5% lager om de neerwaartse trend voort te zetten die tot nu toe tot verliezen van meer dan 10% heeft geleid sinds oktober. Het verontrustende element voor kopers is de doorbreking van de belangrijkste ondersteuning bij 100 – 102, een zone die de 100-WMA en horizontale ondersteuning herbergt.

Nestle koers wekelijkse grafiek (TradingView)

Deze doorbraak zal de neerwaartse trend waarschijnlijk versnellen, met het eerste doelwit op de neerwaartse kant op 97,80. De onderbroken ondersteuningslijn rond 102.00 zal nu als weerstand dienen.

Samenvatting

Nestle kondigde zijn plannen aan die substantiële investeringen omvatten om de gasemissies tegen 2050 te verminderen. In de tussentijd kelderden de aandelen onder de belangrijke steun.