De winst vóór belastingen van Berkeley Group daalt met 17%

Geschreven door: Wajeeh Khan
december 4, 2020
  • De winst vóór belastingen van Berkeley Group daalt met 17% in H1.
  • De projectontwikkelaar voorspelt £500 miljoen aan jaarlijkse winst vóór belastingen.
  • Berkeley Group waardeerde de termijnverkopen op £1,94 miljard.

Berkeley Group Holdings plc (LON: BKG) zei vrijdag dat de winst vóór belastingen 17% lager was dan vorig jaar in de fiscale eerste helft. Het bedrijf bevestigde echter zijn vooruitzichten voor het volledige jaar. De projectontwikkelaar had vorig jaar een daling van de jaarlijkse winst vóór belastingen met 35% gezien als gevolg van COVID-19 verstoringen.

Berkeley Group opende vrijdag ongeveer 3% lager, maar herstelde het grootste deel van het intraday-verlies in het volgende uur. Het is nu aan het wisselen van handen tegen £ 48 per aandeel, vergeleken met het dieptepunt van £ 31,31 per aandeel in maart. De aandelen van Berkeley Group, die u hier online kunt leren kopen, waren het jaar begonnen tegen een prijs per aandeel van £ 49,48.

Berkeley voorspelt een jaarlijkse winst vóór belastingen van £500 miljoen

Zoekt u actueel nieuws, goede tips en markt analyses? Schrijf u vandaag in voor de Invezz nieuwsbrief.

Berkeley Group zei dat de winst voor belastingen in de zes maanden die op 31 oktober zijn afgerond gedrukt op £ 230.800.000. Ter vergelijking: het rapporteerde in dezelfde periode vorig jaar een hogere winst vóór belastingen van £ 276,7 miljoen. In apart nieuws uit het Verenigd Koninkrijk is Pets at Home vrijdag de laatste Britse retailer geworden die COVID-19 belastingvermindering heeft teruggegeven.

Voor het volledige boekjaar voorspelt de Britse vastgoedontwikkelaar £ 500 miljoen aan winst vóór belastingen – die ongewijzigd is gebleven ten opzichte van zijn verwachtingen eerder dit jaar. Berkeley Group beschikte aan het einde van het fiscale eerste halfjaar over £ 954 miljoen aan contanten.

In termen van omzet registreerde het in Cobham gevestigde bedrijf £ 895,9 miljoen in H1, wat neerkomt op een daling van 3,8% op jaarbasis. Berkeley zei vrijdag ook dat de intrinsieke waarde per aandeel in het fiscale eerste halfjaar met 0,4% groeide tot £ 24,82.

Tip: bent u op zoek naar een app om slim te investeren? Handel veilig door u te registreren bij onze favoriete keuze, eToro: bezoek & maak een account

Berkeley Group waardeerde de termijnverkopen op £1,94 miljard

Volgens Berkeley Group heeft het in H1 1.104 woningen opgeleverd. De gemiddelde prijs bedroeg 799 duizend pond in deze periode, vergeleken met 644 duizend pond een jaar geleden. De projectontwikkelaar had in de eerste zes maanden van het vorige boekjaar 1.389 woningen opgeleverd.

Termijnverkopen, voegde het op de FTSE 100 genoteerde bedrijf eraan toe, worden momenteel gewaardeerd op £ 1,94 miljard. Berkeley zei dat het van plan is £ 280 miljoen aan jaarlijkse uitkeringen aan aandeelhouders te betalen tot en met 30 september 2025. De volgende betaling ter waarde van £ 140 miljoen, zei het bedrijf, staat gepland voor 31 maart 2021.

Berkeley Group presteerde vorig jaar grotendeels positief op de aandelenmarkt met een jaarlijkse winst van ongeveer 40%. Op het moment van schrijven wordt het geschat op £ 5,90 miljard en heeft het een koers-winstverhouding van 15,04.