Het verlies vóór belastingen van Marston’s wordt groter

Door:
op Dec 10, 2020
Listen
  • Het verlies vóór belastingen van Marston's wordt groter door COVID-19-beperkingen.
  • De pubketen rapporteert £515,5 miljoen aan inkomsten.
  • Marston's zegt dat 780 van zijn landelijke pubs nog steeds gesloten waren vanwege COVID-19.

Volg Invezz op TelegramTwitter en Google Nieuws om notificaties te ontvangen >

Marston’s plc (LON: MARS) zei donderdag dat het verlies vóór belastingen aanzienlijk is toegenomen in het fiscale jaar 2020, voornamelijk toe te schrijven aan de aanhoudende coronavirus pandemie die tot dusver meer dan 1,7 miljoen mensen in het Verenigd Koninkrijk heeft besmet en meer dan 62 duizend doden heeft veroorzaakt.

Bent u op zoek naar signalen & waarschuwingen van pro-handelaren? Meld u GRATIS aan bij Invezz Signals™. Duurt 2 minuten.

De brouwer zei ook dat zijn bierbedrijf het afgelopen jaar een enorme toename van 23% in volumes boekte. In een rapport dat in oktober werd gepubliceerd, had Marston’s een daling van de jaaromzet met 30% geregistreerd als gevolg van de COVID-19 crisis.

Marston’s tankte donderdag ongeveer 3% in premarket-handel, maar herwon bijna het volledige intradag verlies op de open markt. Vergeleken met het begin van het jaar zijn zijn aandelen nu ongeveer 45% gedaald op de aandelenmarkt, ondanks een herstel van ongeveer 200% sinds half maart. Lees meer over hoe mensen geld verdienen op de aandelenmarkt.

Marston’s rapporteert £515,5 miljoen aan inkomsten in het boekjaar 2020

Copy link to section

De pub keten zei dat zijn verlies voor belastingen in het boekjaar dat op 3 oktober werd gesloten uitkwam op £ 388.700.000. Ter vergelijking: het had vorig jaar een aanzienlijk lager verlies vóór belastingen van £ 44,7 miljoen gerapporteerd.

In termen van omzet noteerde het in Wolverhampton gevestigde bedrijf £ 515,5 miljoen, tegenover £ 784,2 miljoen een jaar geleden. In het fiscale vierde kwartaal zei Marston’s dat de vergelijkbare omzet 90% van vorig jaar bedroeg. In apart nieuws uit het Verenigd Koninkrijk zei FirstGroup donderdag dat het verlies in de eerste zes maanden van het lopende boekjaar is gekrompen.

Het Britse bedrijf waarschuwde dat de prestaties de komende maanden waarschijnlijk een klap zullen krijgen vanwege de nieuwe COVID-19 beperkingen die de regering in november heeft opgelegd. 780 van zijn landelijke pubs, voegde Marston’s eraan toe, waren nog steeds gesloten voor het publiek.

Marston’s gaat £10 miljoen aan niet-kernactiva per jaar ontladen

Copy link to section

De brouwer sprak zijn plannen uit om ongeveer £ 10 miljoen aan niet-kernactiva per jaar te ontladen en de uitgaven te verlagen tot £ 40 miljoen tot £ 45 miljoen per jaar in een poging zijn schulden te minimaliseren. Marston’s zei:

“Ons toekomstige dividendbeleid zal gebaseerd zijn op kasdekking in plaats van op historische winstdekking, en het is waarschijnlijk dat uitgekeerde dividenden moeten worden gedekt door onderliggende kasstroom na aflossing van de hoofdsom van gesecuritiseerde obligaties.”

Marston’s presteerde vorig jaar grotendeels optimistisch op de aandelenmarkt met een jaarlijkse winst van iets minder dan 40%. Op het moment van schrijven wordt het geschat op £ 435,58 miljoen.

UK Beurs Europa Voedingsmiddelenindustrie Wereld