Lululemon’s online verkoop maakte 40% van de omzet uit

Geschreven door: Wajeeh Khan
december 11, 2020
  • Lululemon zegt dat de online verkoop 40% van de totale omzet uitmaakte.
  • De verkoper rapporteert £108,82 miljoen aan nettowinst en £830 miljoen aan inkomsten.
  • Lululemon rapporteert een jaarlijkse groei van 19% in vergelijkbare winkelverkopen.

Lululemon Athletica Inc. (NASDAQ: LULU) rapporteerde donderdag financiële resultaten voor het fiscale derde kwartaal die de schattingen van analisten voor winst en omzet overtroffen. De retailer schreef zijn sterke prestaties toe aan online verkopen die volgens het bedrijf meer dan 40% van de totale kwartaalomzet vertegenwoordigden, en de klap op de winkelverkopen als gevolg van de aanhoudende coronavirus pandemie compenseerde.

De COVID-19 crisis heeft tot dusver meer dan 16 miljoen mensen in de Verenigde Staten besmet en iets minder dan 300 duizend doden veroorzaakt. In een aankondiging vorige maand zei het Canadese bedrijf dat haar interim finance chief, Meghan Frank, de rol van Chief Financial Officer op zich zal nemen.

Resultaten versus de schattingen van analisten

Zoekt u actueel nieuws, goede tips en markt analyses? Schrijf u vandaag in voor de Invezz nieuwsbrief.

Lululemon zei dat zijn nettowinst in het fiscale derde kwartaal 108,82 miljoen pond bedroeg, wat zich vertaalt naar 83 pence per aandeel. In hetzelfde kwartaal vorig jaar had het £ 95,22 miljoen aan nettowinst of 72,55 pence per aandeel geboekt. In het voorgaande kwartaal (Q2) had Lululemon £ 67,14 miljoen aan nettowinst genoteerd, volgens het rapport dat in september werd gepubliceerd.

Op aangepaste basis verdiende het bedrijf in sportkleding het afgelopen kwartaal 88 pence per aandeel. In termen van omzet rapporteerde Lululemon £ 830 miljoen, wat neerkomt op een groei van 22% op jaarbasis. Het in Vancouver gevestigde bedrijf zei donderdag ook dat zijn direct-to-consumer inkomsten 43% van de totale kwartaalomzet uitmaken, tegenover 27% vorig jaar.

Volgens FactSet hadden experts voorspeld dat het bedrijf in het derde kwartaal £ 770 miljoen aan verkopen zou registreren. Hun schatting van de gecorrigeerde winst per aandeel bedroeg 66,50 pence per aandeel.

Andere prominente cijfers in het winstrapport van de retailer zijn onder meer een groei van 19% op jaarbasis in vergelijkbare winkelomzet.

Tip: bent u op zoek naar een app om slim te investeren? Handel veilig door u te registreren bij onze favoriete keuze, eToro: bezoek & maak een account

De prestaties van Lululemon op de aandelenmarkt

Lululemon aandelen daalden donderdag ongeveer 1% in de handel buiten kantooruren. Inclusief de prijsactie, wisselt de retailer nu handen uit voor £ 276 per aandeel versus £ 176,40 per aandeel begin 2020. Het aandeel was in maart gedaald tot slechts £ 105 per aandeel toen de COVID-19 crisis zijn winkels tijdelijk deed sluiten. Lees meer over hoe u online op de aandelenmarkt kunt handelen.

Lululemon presteerde vorig jaar redelijk optimistisch op de aandelenmarkt met een jaarlijkse winst van bijna 90%. Op het moment van schrijven wordt de Canadese retailer geschat op £ 36,34 miljard en heeft het een koers / winstverhouding van 89,53.