IAG sluit een deal van £453 miljoen om Air Europa over te nemen

By: Wajeeh Khan
Wajeeh Khan
Wajeeh is een actieve volger van wereldaangelegenheden, technologie, een fervent lezer en speelt graag tafeltennis in zijn vrije tijd. read more.
on dec 18, 2020
  • IAG sluit een deal van £453 miljoen om Air Europa over te nemen.
  • Air Europa ontving in november 430,49 miljoen pond aan staatssteun.
  • IAG was oorspronkelijk overeengekomen om Air Europa te kopen voor £910 miljoen.

In een rapport op vrijdag, zei El Confidencial dat International Consolidated Airlines Group (LON: IAG) een deal ter waarde van £ 453.150.000 heeft gemaakt om de 3e grootste Spaanse luchtvaartmaatschappij, Air Europa, te kopen. Onder verwijzing naar niet nader genoemde bronnen, zei het bedrijf dat de betaling voor de overname waarschijnlijk zou worden uitgesteld tot 2026.

IAG aandelen openden vrijdag ongeveer vlak, maar daalden de komende uren bijna 1,5%. Inclusief de prijsactie handelt de Britse holdingmaatschappij nu tegen 158 pence per aandeel, tegenover een veel lagere 68 pence per aandeel in mei. IAG was het jaar begonnen met een prijs per aandeel van 256 pence per aandeel. De prijsactie zou van pas moeten komen als u geïnteresseerd bent in beleggen in de aandelenmarkt.

IAG was oorspronkelijk overeengekomen om Air Europa te kopen voor £910 miljoen

Zoekt u actueel nieuws, goede tips en markt analyses? Schrijf u vandaag in voor de Invezz nieuwsbrief.

Volgens El Confidencial werd de overeenkomst donderdag laat door de twee bedrijven afgerond. De Spaanse eenheid van de in Londen gevestigde luchtvaartmaatschappij, Iberia, heeft vrijdag afgezien van commentaar op het nieuws. Het moederbedrijf van Air Europa, Globalia, moet ook nog een officiële verklaring afleggen. Air Europa en DoKaSch Temperature Solutions hebben in de eerste week van december een hoofdhuurovereenkomst getekend.

IAG had oorspronkelijk plannen uitgesproken om Air Europa in november 2019 over te nemen voor £ 910 miljoen. Na de pandemie van het coronavirus die grote schade aanrichtte in de wereldwijde luchtvaartindustrie, had de eigenaar van British Airways de afgelopen maanden echter onderhandeld om de prijs van zijn deal met de Spaanse luchtvaartmaatschappij te verlagen.

Air Europa ontving in november 430,49 miljoen pond aan staatssteun

De COVID-19 crisis heeft tot dusver meer dan 1,9 miljoen mensen in het Verenigd Koninkrijk besmet en meer dan 66 duizend doden veroorzaakt. De Spaanse regering had in november 430,49 miljoen pond aan hulp aangeboden aan Air Europa om de economische klap van de aanhoudende pandemie op te vangen. In ruil daarvoor kreeg de regering het recht om twee directeuren te benoemen in het bestuur van de luchtvaartmaatschappij.

Om de overeenkomst tussen International Consolidated Airlines Group en Air Europa te voltooien, moet de Spaanse regering afstand doen van dit recht. In een verklaring in oktober zei IAG dat de passagierscapaciteit 78,6% lager was in het fiscale derde kwartaal vanwege de COVID-19 beperkingen.

IAG presteerde vorig jaar slechts licht positief op de aandelenmarkt met een jaarlijkse winst van meer dan 5%. Op het moment van schrijven wordt het geschat op £ 7,85 miljard.

Investeer in crypto, aandelen, ETF's en meer in enkele minuten met onze favoriete makelaar, eToro
7/10
67% van particuliere CFD accounts verliezen geld