AstraZeneca verkoopt commerciële rechten voor Atacand

By: Wajeeh Khan
Wajeeh Khan
Wajeeh is een actieve volger van wereldaangelegenheden, technologie, een fervent lezer en speelt graag tafeltennis in zijn vrije tijd. read more.
on jan 5, 2021
  • AstraZeneca voltooit de verkoop van commerciële rechten voor Atacand.
  • Atacand en Atacand Plus rapporteerden in 2019 £65,51 miljoen aan winst.
  • Thailand bestelt nog eens 35 miljoen doses AstraZeneca's COVID-19 vaccin.

AstraZeneca plc (LON: AZN) bevestigde dinsdag dat het commerciële rechten op zijn medicijn voor hypertensiebeheer voor £ 294,44 miljoen had verkocht aan Cheplapharm Arzneimittel GmbH.

AstraZeneca is gemiddeld bijna vlak op de intradag grafiek. Met £ 74 per aandeel is het aandeel aanzienlijk hersteld vergeleken met het dieptepunt van £ 62,21 per aandeel in maart, toen de COVID-19 crisis grote schade aanrichtte op de wereldwijde financiële markten. Het farmaceutische bedrijf had eind juli een recordhoogte van £ 93,20 per aandeel bereikt. Lees meer over de volatiliteit van de aandelenmarkt.

Atacand en Atacand Plus rapporteerden in 2019 £65,51 miljoen aan winst vóór belastingen

Zoekt u actueel nieuws, goede tips en markt analyses? Schrijf u vandaag in voor de Invezz nieuwsbrief.

Volgens de Brits-Zweedse multinational had het Duitse farmaceutische bedrijf al 184,02 miljoen pond betaald om het medicijn Atacand op zijn portefeuille te krijgen. De resterende £ 110,41 miljoen, zei AstraZeneca, zal in de eerste helft van 2021 worden betaald.

In 2019 rapporteerde de farmaceutische gigant £ 65,51 miljoen winst vóór belastingen, toegeschreven aan Atacand en Atacand Plus. Het medicijn voor hypertensiebeheer is verkrijgbaar in zeventig landen.

AstraZeneca had Atacand ontwikkeld in samenwerking met de Japanse multinationale biofarmaceutische onderneming Takeda Pharmaceutical Co. Elk van de twee bedrijven had de exclusieve rechten op het geneesmiddel voor hypertensiebeheer in bepaalde landen.

Het in Cambridge gevestigde bedrijf is in de krantenkoppen in de afgelopen weken nu Groot-Brittannië het eerste land werd om zijn COVID-19 vaccin op 30 december goed te keuren voor gebruik. Verschillende andere landen, waaronder India en Mexico, volgden het Verenigd Koninkrijk in zijn voetsporen en keurden AstraZeneca’s COVID-19 vaccin goed dat het ontwikkelde in samenwerking met de Oxford University.

Thailand bestelt nog eens 35 miljoen doses van AstraZeneca’s vaccin

De Thaise premier Prayut Chan-o-cha onthulde dinsdag ook in een verklaring dat het Zuidoost-Aziatische land nog eens 35 miljoen doses AstraZeneca’s COVID-19 vaccin had besteld. Thailand heeft nu in totaal 63 miljoen doses van het vaccin besteld.

Bij het publiceren van de voorlopige resultaten van de studie in een laat stadium, zei AstraZeneca in november dat zijn vaccin gemiddeld 70% effectief was voor de COVID-19-patiënten. Bij toediening als twee volledige doses met een tussenpoos van ten minste een maand, was de werkzaamheid van het COVID-19 vaccin 62%. Maar patiënten die een halve dosis kregen, gevolgd door een volledige dosis na een maand, vertoonden een werkzaamheid van een veel bredere 90%.

AstraZeneca presteerde vorig jaar enigszins somber op de aandelenmarkt met een jaarlijkse daling van meer dan 5%. Op het moment van schrijven wordt het geschat op £ 97,82 miljard en heeft het een koers / winstverhouding van 53,17.

Investeer in crypto, aandelen, ETF's en meer in enkele minuten met onze favoriete makelaar, eToro
7/10
67% van particuliere CFD accounts verliezen geld