Cal-Maine Foods overtreft de schattingen van Wall Street in Q2

Geschreven door: Wajeeh Khan
januari 5, 2021
  • Cal-Maine Foods overtreft de schattingen van Wall Street in Q2.
  • De eierproducent voorspelt een omzet van £272,56 miljoen in het derde kwartaal.
  • Cal-Maine zag vorig jaar een daling van meer dan 10% op de aandelenmarkt.

Cal-Maine Foods Inc. (NASDAQ: CALM) publiceerde dinsdag zijn financiële resultaten voor het fiscale tweede kwartaal, die de schattingen van analisten voor inkomsten overtroffen ondanks de aanhoudende coronavirus pandemie die tot dusver meer dan 21 miljoen mensen in de Verenigde Staten heeft besmet en veroorzaakte meer dan 350 duizend doden.

Cal-Maine Foods steeg dinsdag ongeveer 6% in de handel buiten kantooruren. Het aandeel heeft nu een prijs per aandeel van £ 29 versus £ 22,72 per aandeel in maart 2020, toen de COVID-19 crisis zijn activiteiten ontwrichtte en op de vraag woog.

Resultaten versus de schattingen van analisten

Zoekt u actueel nieuws, goede tips en markt analyses? Schrijf u vandaag in voor de Invezz nieuwsbrief.

Cal-Maine zei dat het nettoresultaat in het tweede kwartaal £ 8,95 miljoen bedroeg, wat zich vertaalt naar 18,35 pence per aandeel. In het vergelijkbare kwartaal van vorig jaar rapporteerde de eierproducent daarentegen een verlies.

In apart nieuws uit de Verenigde Staten noteerde het in Newark gevestigde Smart Global Holdings Inc. ook een geschatte winst per aandeel voor het fiscale eerste kwartaal op dinsdag.

In termen van omzet boekte het Amerikaanse bedrijf in het tweede kwartaal £ 254,92 miljoen. Volgens Refinitive hadden experts een lagere omzet van £ 244,79 miljoen voorspeld voor Cal-Maine Foods in het afgelopen kwartaal. Ze hadden ook verwacht dat het bedrijf in het tweede kwartaal 5,87 pence verlies per aandeel zou registreren.

Met 273,7 miljoen, in totaal tientallen verkochte kwamen 4,8% hoger op jaarbasis in Q2 – het hoogste voor Cal-Maine’s tweede kwartaal in de geschiedenis. De verhouding van in totaal tientallen dat het bedrijf produceerde ten opzichte van het totaal aantal tientallen dat het verkocht, bedroeg 92,1% in het afgelopen kwartaal – het hoogste voor enig kwartaal in de geschiedenis.

Tip: bent u op zoek naar een app om slim te investeren? Handel veilig door u te registreren bij onze favoriete keuze, eToro: bezoek & maak een account

Cal-Maine’s begeleiding voor Q3

Voor het fiscale derde kwartaal verwacht het in Jackson gevestigde bedrijf nu £ 272,56 miljoen aan inkomsten. De schatting voor de winst per aandeel in het derde kwartaal is begrensd op 19,82 pence per aandeel. In het voorgaande kwartaal (Q1) had Cal-Maine een kleiner dan verwacht verlies genoteerd, volgens het rapport dat in de laatste week van september werd gepubliceerd.

Het Amerikaanse bedrijf benadrukte dinsdag ook dat de eierprijzen aan het begin van het tweede kwartaal gestaag zijn gestegen. In de tweede helft van Q2, zo voegde het eraan toe, vlakt de prijzen af.

Cal-Maine Foods Inc. presteerde vorig jaar vrij somber op de aandelenmarkt met een jaarlijkse daling van meer dan 10%. Op het moment van schrijven wordt de Amerikaanse producent van verse eieren geschat op £ 1,34 miljard en een koers-winstverhouding van 40,97.