Prada aandelen bereiken het hoogste punt in meerdere jaren

Geschreven door: Michael Harris
januari 6, 2021
  • Prada maakte bekend dat het tegen het einde van 2020 weer winstgevend is geworden.
  • Het bedrijf was getuige van een sterk herstel in China.
  • De aandelen van Prada hebben een fantastische prestatie neergezet in de laatste twee maanden van 2020.

De aandelen van Prada (HKG: 1913) stegen naar het hoogste niveau sinds 2015, aangezien het bedrijf zei dat het verwacht weer winstgevend te worden ondanks de dalende verkopen in de eerste helft van het jaar.

Fundamentele analyse: sterk herstel in H2

Prada, een Italiaans luxe modehuis, maakte gisteren bekend dat het tegen het einde van vorig jaar weer winstgevend is geworden. Dit ondanks het enorme lijden in de eerste helft van het jaar tijdens de pandemie.

Zoekt u actueel nieuws, goede tips en markt analyses? Schrijf u vandaag in voor de Invezz nieuwsbrief.

In een handelsupdate zei Prada dat de verkoop volledig hersteld was tot het niveau van vóór de pandemie. Eerder maakte Prada bekend dat haar inkomsten met 40% zijn gedaald, resulterend in een operationeel verlies van 196 miljoen euro. De jaarresultaten worden verwacht in maart.

“Ondanks het feit dat beïnvloed door aanhoudende winkelsluitingen van gemiddeld 9% van het netwerk, [Prada] zag een progressief herstel in de verkoop, met als hoogtepunt voor de retail sales in een volledig herstel tot 2019 niveaus in de maand december”, zei het bedrijf in de verklaring.

Het in Italië gevestigde bedrijf was getuige van een sterk herstel in een van zijn belangrijkste markten in China, waar de omzet met 52% steeg. Japan en Europa hadden moeite om het herstel vast te houden, terwijl ook de VS en het Midden-Oosten sterke verkopen boekten.

“Ik ben zeer tevreden met hoe we het hoofd hebben geboden aan de ernstige moeilijkheden van het afgelopen jaar en hoe we, ondanks de aanhoudende onzekerheid die waarschijnlijk de komende maanden zal aanhouden, positieve resultaten hebben behaald”, aldus Patrizio Bertelli, CEO van Prada.

“Dankzij de genereuze inzet van alle medewerkers van de groep konden we snel en consistent reageren op veranderingen in de markt, wat door al onze klanten werd gewaardeerd.”

Tip: bent u op zoek naar een app om slim te investeren? Handel veilig door u te registreren bij onze favoriete keuze, eToro: bezoek & maak een account

Technische analyse: meerjarige hoogtepunten

De aandelenkoers van Prada boekte een fantastische prestatie in de laatste twee maanden van 2020, toen het ongeveer 65% steeg. Op deze manier slaagden de kopers erin om de meerjarige weerstand op 47,80 te wissen, het niveau dat nu als ondersteuningslijn fungeert tijdens de pullback.

Prada maandelijkse grafiek (TradingView)

Een duurzame handelsactiviteit boven deze zone zou een solide basis creëren voor een aanhoudende push hoger. De kopers zullen de zone vervolgens rond 56.00 bekijken.

Overzicht

Het luxe modemerk Prada zei het afgelopen jaar in het groen te hebben afgesloten na een volledig herstel in de tweede helft van het jaar.