Seven & I ziet een daling van 23% van de nettowinst

Geschreven door: Wajeeh Khan
januari 13, 2021
  • Seven & I rapporteert een daling van 23% van de nettowinst in de eerste drie kwartalen samen.
  • De omzet van de retailgroep over negen maanden bedraagt £30 miljard.
  • Seven & I voorspelt dit jaar een kleinere daling van 34% van de nettowinst.

In een financiële update op dinsdag zei Seven & I Holdings Co. (TYO: 3382) dat de nettowinst in de eerste drie kwartalen gecombineerd 23% lager uitkwam op jaarbasis. Het bedrijf schreef de daling toe aan zijn binnenlandse gemakswinkels die getroffen werden door de aanhoudende COVID-19 crisis.

Seven & I gleed ongeveer 2,5% op de open markt op dinsdag. Inclusief de prijsactie wordt het aandeel nu verhandeld tegen £ 27,57. Ter vergelijking: het was in de eerste week van augustus gedaald tot een dieptepunt van £ 21,52 per aandeel.

De omzet van Seven & I over negen maanden bedraagt £30 miljard

Zoekt u actueel nieuws, goede tips en markt analyses? Schrijf u vandaag in voor de Invezz nieuwsbrief.

Voor de negen maanden die op 30 november gesloten werden, meldde Seven & I £ 920 miljoen aan nettowinst ten opzichte van een hogere £ 1,20 miljard in dezelfde periode vorig jaar. De nettowinst in het fiscale derde kwartaal bedroeg volgens het Japanse bedrijf £ 410 miljoen. Ter vergelijking: de FactSet-consensus voor de nettowinst van Seven & I in het derde kwartaal bedroeg £ 330 miljoen lager.

Het in Chiyoda City gevestigde bedrijf genereerde in de negen maanden £ 30 miljard aan inkomsten, wat neerkomt op een jaarlijkse groei van 14%. De omzet in het derde kwartaal bedroeg £ 10 miljard. In apart nieuws uit Japan zeiden verschillende autofabrikanten in het land eerder deze week dat de productiecijfers in januari waarschijnlijk een klap zouden krijgen vanwege het tekort aan halfgeleiderchips.

Seven & I zei dinsdag ook dat de bedrijfswinst over negen maanden een jaar-op-jaarstijging van 4,3% liet zien ten opzichte van de internationale gemakswinkels. Binnenlandse gemakswinkels noteerden daarentegen een daling van 8,9% in de negen maanden. Dit is wat u moet weten over de winst- en verliesrekeningen.

Tip: bent u op zoek naar een app om slim te investeren? Handel veilig door u te registreren bij onze favoriete keuze, eToro: bezoek & maak een account

De begeleiding van Seven & I voor het volledige boekjaar

Voor het boekjaar dat op 28 februari gesloten wordt, voorspelt de gediversifieerde retail group nu een stijging van 14% tot £ 40 miljard. Maar het verwacht dat de nettowinst dit jaar een kleinere daling van 34% zal zien tot £ 1,02 miljard. In een aankondiging vorige maand zei Seven & I’s Amerikaanse dochteronderneming, 7-Eleven, dat het voor zijn activiteiten is overgestapt op 100% hernieuwbare energie.

Seven & I presteerden vorig jaar enigszins somber op de aandelenmarkt met een jaarlijkse daling van bijna 9%. Op het moment van schrijven wordt de op een na grootste retailer van Japan geschat op £ 24 miljard met een koers-winstverhouding van 19,17.