Zoom wilt een secundaire aandelenverkoop doen

By: Wajeeh Khan
Wajeeh Khan
Wajeeh is een actieve volger van wereldaangelegenheden, technologie, een fervent lezer en speelt graag tafeltennis in zijn vrije tijd. read more.
on jan 13, 2021
  • Zoom maakt plannen voor een secundaire aandelenverkoop van £1,10 miljard.
  • Het Amerikaanse bedrijf verhandelt zijn aandelen op £247,42 per stuk.
  • Zoom zou het kapitaal van de aandelenverkoop kunnen gebruiken om acquisities te financieren.

In een aankondiging op dinsdag zei Zoom Video Communications Inc. (NASDAQ: ZM) dat het een secundaire aandelenverkoop zal lanceren om £ 1,10 miljard op te halen. Het technologiebedrijf prijsde zijn aandelen op £ 247,42 per stuk, dat is ongeveer tien keer de prijs per aandeel waartegen het in 2019 op de Nasdaq Stock Exchange debuteerde. Volgens Zoom zal het aangekondigde aandelenaanbod ongeveer 4,4 miljoen nieuwe aandelen met zich meebrengen.

Zoomaandelen werden dinsdag ongeveer 2% lager gerapporteerd in de premarket-handel, maar stegen later op de dag bijna 8%. Met inbegrip van de prijsactie wisselt het aandeel nu van hand tegen £ 262,25 per aandeel, tegenover een maximum van £ 416,40 per aandeel in oktober. Lees meer over hoe u op de aandelenmarkt kunt beleggen.

Zoom had in oktober £535,20 miljoen aan geldmiddelen en equivalenten

Zoekt u actueel nieuws, goede tips en markt analyses? Schrijf u vandaag in voor de Invezz nieuwsbrief.

De aanhoudende pandemie van het coronavirus bleek vorig jaar een verkapte zegen voor Zoom, aangezien bedrijven van over de hele wereld hun toevlucht namen tot thuiswerk, waardoor de vraag naar videochat toenam. Nu de nieuwe variant van het griepachtige virus bedrijven blijft ontwrichten, zal het in San Jose gevestigde bedrijf waarschijnlijk ook de komende maanden profiteren.

In januari 2020 had Zoom £ 207,41 miljoen aan geldmiddelen en equivalenten gerapporteerd – een cijfer dat in oktober steeg tot £ 535,20 miljoen. Volgens de experts zal de aangekondigde aandelenverkoop naar verwachting de balans van het al winstgevende videocommunicatiebedrijf verder versterken.

In een rapport dat in november werd gepubliceerd, registreerde Zoom een ongekende omzetgroei van 367% op jaarbasis in het fiscale derde kwartaal.

Zoom zou het kapitaal van de aandelenverkoop kunnen gebruiken om acquisities te financieren

Zoom wordt momenteel gewaardeerd op bijna £ 75 miljard – een positie die sterk genoeg is om voor belangrijke overnames te kiezen. De kapitaalverhoging van het aandelenaanbod zal het verder helpen om deals voor te stellen om de doelstellingen te halen. Volgens Zoom:

“Het kapitaal van de aandelenverkoop zal voornamelijk worden gebruikt voor investeringen en bedrijfskosten. Zoom kan ook een deel van de netto-opbrengst gebruiken voor acquisities of strategische investeringen in complementaire bedrijven, producten, diensten of technologieën.”

Het nieuws komt slechts een maand nadat het Amerikaanse bedrijf plannen had geuit om zijn aanwezigheid in Singapore uit te breiden.

Zoom presteerde vorig jaar enorm optimistisch op de aandelenmarkt met een jaarlijkse winst van ongeveer 400%. Op het moment van schrijven heeft het op Nasdaq genoteerde bedrijf een koers-winstverhouding van 245,97.

Investeer in crypto, aandelen, ETF's en meer in enkele minuten met onze favoriete makelaar, eToro
7/10
67% van particuliere CFD accounts verliezen geld