De omzet van ABF daalt in de eerste 16 weken van fiscaal 2021

Geschreven door: Wajeeh Khan
januari 14, 2021
  • De omzet van ABF daalt in de eerste 16 weken van fiscaal 2021.
  • De Britse multinational meldt een jaar-op-jaar daling van de Primark-verkopen met 30%.
  • ABF verwacht dat de bedrijfswinst en de jaaromzet lager zullen zijn dan vorig jaar.

In een aankondiging op donderdag zei Associated British Foods plc (LON: ABF) dat de omzet in de eerste zestien weken van het huidige boekjaar aanzienlijk is gedaald. Het bedrijf schreef de daling vooral toe aan haar kledingdochteronderneming Primark, die onder druk bleef staan door de nieuw opgelegde COVID-19 restricties in het Verenigd Koninkrijk.

Associated British Foods opende donderdag iets minder dan 2%, maar herwon bijna het volledige intradag verlies op de open markt. Het aandeel wordt nu verhandeld tegen een prijs van £ 22,17 per aandeel.

ABF meldt een jaar-op-jaar daling van 30% van verkopen bij Primark

Zoekt u actueel nieuws, goede tips en markt analyses? Schrijf u vandaag in voor de Invezz nieuwsbrief.

Voor de zestien weken die op 2 januari gesloten werden, meldde ABF £ 4.080.000.000 aan omzet. Ter vergelijking: de omzet was in dezelfde periode vorig jaar tot £ 5,51 miljard gestegen. De Britse multinational constateerde in die periode een daling van 30% op jaarbasis in de verkopen van Primark.

Associated British Foods waarschuwde donderdag ook dat de gecorrigeerde bedrijfswinst en de jaaromzet waarschijnlijk zwakker zullen zijn dan vorig jaar. In een rapport dat in november werd gepubliceerd, noteerde het voedselverwerkings- en detailhandelbedrijf een daling van 40% in de jaarinkomsten als gevolg van de aanhoudende pandemie.

ABF zei dat 305 van zijn landelijke winkels (76% van zijn detailhandel) nog steeds gesloten waren voor het publiek om de aanhoudende coronavirus pandemie te bestrijden die tot dusver meer dan 3,2 miljoen mensen in het Verenigd Koninkrijk heeft besmet en iets minder dan 85 duizend doden heeft veroorzaakt. .

Tip: bent u op zoek naar een app om slim te investeren? Handel veilig door u te registreren bij onze favoriete keuze, eToro: bezoek & maak een account

Andere prominente figuren in de handelsverklaring van ABF op donderdag

Met £ 545 miljoen was de omzet uit zijn suikerbusiness, volgens het in Londen gevestigde bedrijf, hoger dan het cijfer van £ 512 miljoen een jaar geleden. De omzet van de supermarktssector bedroeg in de periode £ 890 miljoen, vergeleken met een lagere £ 830 miljoen in dezelfde periode vorig jaar.

In apart nieuws uit het VK zei huisbouwer Taylor Wimpey dat de bedrijfswinst over het hele jaar in lijn zal zijn met de marktverwachtingen.

Associated British Foods rapporteerde donderdag £ 507 miljoen aan landbouwinkomsten. Ter vergelijking: de inkomsten uit de landbouw werden in dezelfde periode vorig jaar afgetopt op een veel lagere £ 463 miljoen. Alle drie de segmenten (kruidenierswaren, suiker en landbouw) presteerden volgens ABF beter dan verwacht.

Associated British Foods presteerde vorig jaar vrij somber op de aandelenmarkt met een jaarlijkse daling van meer dan 10%. Op het moment van schrijven heeft ABF een waarde van £ 17,59 miljard en een koers-winstverhouding van 38,58.