Chainlink breekt zijn hoogste punt ooit van $20

Geschreven door: Ilija Rankovic
januari 15, 2021
  • LINK/USD bulls duwen naar boven en plaatsen een nieuw record van $21,4.
  • De stijging van Chainlink is grotendeels gebaseerd op goede fundamenten.
  • Als de munt de $20 niet met vertrouwen overschrijdt, kunnen traders op korte termijn een terugval verwachten.

De prijs van Chainlink (LINK) verdedigde zijn cruciale ondersteuningsniveau van $ 17,5, wat leidde tot een bull-run naar en voorbij zijn hoogste punt ooit van $ 20.

Fundamentele analyse: walvissen nemen toe

Chainlink is een gedecentraliseerd orakelnetwerk dat slimme contracttechnologie wil verbinden met gegevens uit de echte wereld. Het project is ontwikkeld door Sergey Nazarov, met de andere mede-oprichter Steve Ellis. Chainlink kwam in september 2017 uit als ICO en haalde $ 32 miljoen op. LINK is de native cryptocurrency van het Chainlink gedecentraliseerde oracle-netwerk en wordt voornamelijk gebruikt om node-operators te betalen.

Zoekt u actueel nieuws, goede tips en markt analyses? Schrijf u vandaag in voor de Invezz nieuwsbrief.

De overgrote meerderheid van analisten beschouwt Chainlink als een cryptocurrency met geweldige fundamentals, vooral nu het project meer erkenning krijgt van zowel instellingen als de detailhandel naarmate de tijd verstrijkt. Als het gaat om de houders van LINK-cryptocurrency, is de metriek die het aantal walvissen laat zien de afgelopen maanden toegenomen. Bovendien heeft de recente samenwerking met Paxos met betrekking tot gedecentraliseerde orakels bijgedragen aan de algehele optimisme van de cryptocurrency.

LINK slaagde erin om 18,92% van week tot week te winnen. In vergelijking met andere cryptocurrencies scoorde BTC een verlies van 4,61%, terwijl ETH in dezelfde periode 6,36% verloor.

Op het moment van schrijven handelt LINK voor $ 19,51, wat neerkomt op een prijsstijging van 68,20% in vergelijking met de waarde van de vorige maand. Chainlink is het grootste DeFi-project en de 9e grootste cryptocurrency op basis van marktkapitalisatie in het algemeen, met een totale waarde van $ 8 miljard.

LINK/USD technische analyse: LINK waait door weerstanden

Chainlink (LINK) is erin geslaagd om zijn daling op 23 december te stoppen op het laagste punt van $ 8,72 en de prijs langzaam omhoog te duwen. Naarmate de tijd verstreek, kwamen verschillende fundamentele bullish-indicatoren in het spel, die stieren inspireerden om steeds meer LINK te kopen . Hoewel Chainlink inherent gecorreleerd is met de bewegingen van Bitcoin (net als elke andere cryptocurrency), lijkt LINK de koersrichting van BTC te volgen, terwijl de intensiteit van de beweging toeneemt wanneer BTC stijgt en afneemt wanneer BTC daalt.

LINK wordt geconfronteerd met een sterke weerstand bij de vorige $ 20 all-time high, en het lijkt erop dat de cryptocurrency deze niet met vertrouwen zal kunnen breken. Aan de andere kant wordt de keerzijde bewaakt door het $ 18,5-niveau en de $ 17 tot $ 17,5-ondersteuningszone.

LINK/USD dagelijkse grafiek

De RSI van LINK op het dagelijkse tijdsbestek bevond zich enige tijd in de buurt van het overboughtgebied, maar stapte ervan weg toen BTC zich terugtrok. De RSI stijgt momenteel opnieuw naar het overboughtgebied, met een waarde van 66,73.

LINK/USD 1-uur grafiek

Het uurlijkse tijdschema van LINK laat ons zien hoe de cryptocurrency erin slaagde om de afgelopen dagen langzaam vooruitgang te boeken op een redelijk gemiddeld volume. Nadat het echter de belangrijkste weerstandszone van $ 17- $ 17,5 had veroverd, begon het naar boven te duwen met bijna geen pushback. Hierdoor scoorde Chainlink in de afgelopen 24 uur dubbele cijfers en creëerde het zelfs een nieuw record van $ 21,4. Hoewel veel mensen op dit moment Chainlink kopen simpelweg vanwege de fundamentele vooruitzichten, vraagt technisch overzicht om een lichte daling op korte termijn.