Suikerprijzen op een 5-jarig hoogtepunt nu BRL/USD stijgt

By: Faith Maina
Faith Maina
Faith streeft ernaar om complexe ontwikkelingen te doorbreken, zodat beleggers beter geïnformeerde beslissingen kunnen nemen. Als Faith niet ondergedompeld… read more.
on jan 15, 2021
  • Met $16,73 worden de suikerprijzen op het hoogste prijsniveau sinds april 2017 verhandeld.
  • Hoewel de USDA grotendeels bearish is, ondersteunt het lage aanbod uit Thailand en de EU de prijzen.
  • BRL/USD stijgt; wat een gunstig klimaat is voor suikerprijzen.

De suikerprijzen zitten in een stijgende lijn. Aan het begin van de sessie van vrijdag steeg de grondstof met 5,62% en handelde het op $ 16,73, het hoogste prijsniveau sinds april 2017. Hoewel de fundamentals grotendeels bearish zijn, bood het lage aanbod van de Europese Unie en Thailand steun aan de prijzen. Bovendien bleef de Braziliaanse real sterker worden ten opzichte van de dollar; wat goed nieuws is voor de bulls die willen investeren in grondstoffen zoals suiker.

Suikerprijzen

Beleggers kijken voorbij de bearish schattingen van USDA

Dinsdag heeft het Amerikaanse ministerie van Landbouw het WASDE-rapport van deze maand voor het seizoen 2020/21 vrijgegeven. Op basis van de vooruitzichten zal de suikermarkt worden gekenmerkt door een groter aanbod, hogere eindvoorraden en een ongewijzigd gebruik.

Zoekt u actueel nieuws, goede tips en markt analyses? Schrijf u vandaag in voor de Invezz nieuwsbrief.

Het bureau heeft zijn prognose voor de suikervoorziening in de VS aangepast met een extra 111.093 short ton raw value (STRV) tot 14.117 miljoen. In Louisiana, een van de belangrijkste suikerrietgebieden van het land, zijn de productieschattingen met 62.000 STRV verhoogd.

Bovendien heeft de landbouwafdeling de prognose van december over het gebruik van de grondstof gehandhaafd. Wat de invoer betreft, is de hoeveelheid afkomstig uit Mexico verhoogd met 9.453 STRV. Tegelijkertijd heeft het bureau de eindvoorraden voor het huidige seizoen aangepast met 1,777 miljoen STRV extra.

Met de cijfers die wijzen op een ruim aanbod, zijn de fundamentals grotendeels bearish. Als handelaar geven cursussen over fundamentele analyse u een beter begrip van hoe u dergelijke aspecten in uw handelsstrategie kunt opnemen.

Met name de lage productie in de EU en Thailand heeft de suikerprijzen ondersteund. Thailand is de op een na grootste exporteur en de vierde producent van suiker ter wereld. Gegevens van het Office of the Cane & Sugar Board (OCSB) van het land tonen een daling van de output van de grondstof met 54% op jaarbasis. Bovendien is het verbrijzelen van suikerriet in het huidige seizoen met meer dan 50% gedaald. Tegelijkertijd heeft de Europese Unie een lagere bietenoogst geregistreerd als gevolg van het vergelingsvirus.

Braziliaanse real wordt sterker ten opzichte van de Amerikaanse dollar

De suikerprijzen stijgen nu de Braziliaanse munt sterker is geworden ten opzichte van de Amerikaanse dollar. Brazilië is de grootste producent en exporteur van ruwe suiker. Tegelijkertijd wordt suiker grotendeels in dollars verhandeld. Als zodanig creëert een verzwakkende dollar een gunstig klimaat voor de kopers van de grondstof.

Begin vrijdag handelde de BRLUSD rond $ 0,1920. Na bijna een week op een neerwaartse trend te hebben gezeten, is het valutapaar drie opeenvolgende dagen aan het herstellen. Sinds dinsdag is het met meer dan 5% gestegen,

BRL/USD

Investeer in crypto, aandelen, ETF's en meer in enkele minuten met onze favoriete makelaar, eToro
7/10
67% van particuliere CFD accounts verliezen geld