AT&T zal het personeelsbestand in Slowakije inkrimpen

By: Wajeeh Khan
Wajeeh Khan
Wajeeh is een actieve volger van wereldaangelegenheden, technologie, een fervent lezer en speelt graag tafeltennis in zijn vrije tijd. read more.
on jan 18, 2021
  • AT&T krimpt het personeelsbestand in Slowakije in.
  • De Amerikaanse multinational heeft in totaal ongeveer 2.800 werknemers in Slowakije.
  • Het in Dallas gevestigde bedrijf wil £10,32 miljard ophalen om 5G-spectrum te kopen.

In een aankondiging op maandag sprak AT&T Inc. (NYSE: T) plannen uit om het personeelsbestand in Slowakije in te krimpen in een poging om de economische klap van de coronavirus pandemie op te vangen, die volgens haar de vraag onder druk zou houden. De COVID-19 crisis heeft tot dusver meer dan 95 miljoen mensen wereldwijd besmet en meer dan 2 miljoen doden veroorzaakt.

Het nieuws komt maanden nadat het Amerikaanse multinationale conglomeraat zei dat zijn inkomsten in het fiscale derde kwartaal met 5% waren gedaald. AT&T had in oktober ook gewaarschuwd voor een door het coronavirus veroorzaakte klap voor de omzet in het vierde kwartaal.

Zoekt u actueel nieuws, goede tips en markt analyses? Schrijf u vandaag in voor de Invezz nieuwsbrief.

AT&T aandelen, die u hier online kunt leren kopen, worden momenteel verhandeld voor £ 21,50 na herstel van een lage £ 19,53 in de laatste week van oktober na het publiceren van de financiële resultaten van het derde kwartaal. Het aandeel had begin december een hoogste punt van £ 23,19 per aandeel bereikt, maar verloor in de daaropvolgende weken weer vaart.

AT&T heeft in totaal ongeveer 2.800 werknemers in Slowakije

De zet zal volgens de vakbonden 10% van het Slowaakse personeelsbestand van het bedrijf treffen. Het is meer dan een decennium geleden dat AT&T Global Network Services begon met netwerktechniek, klantenondersteuning en andere diensten aan te bieden in Slowakije.

Het bedrijf met hoofdkantoor in Dallas heeft in totaal ongeveer 2.800 werknemers in Slowakije. De werkloosheid in het Midden-Europese land met een bevolking van 5,5 miljoen is de afgelopen maanden gestegen van 5,2% naar 7,4% als gevolg van de aanhoudende coronavirus pandemie die bedrijven ertoe aanzette om werknemers te ontslaan om kosten te besparen.

Volgens de woordvoerder van het bedrijf wordt het ontslag niet volledig toegeschreven aan de impact van de COVID-19 crisis, maar past het ook in de groeiplannen van het bedrijf.

“Deze acties sluiten aan bij onze focus op groeigebieden, samen met een lagere vraag van klanten naar sommige legacy-producten en de economische impact en het veranderde klantgedrag als gevolg van de COVID-19 pandemie.”

AT&T wil £10,32 miljard ophalen om 5G-spectrum te kopen

Voorzitter Martin Horkavy van uniJA (vakbond) verwacht dat ongeveer 300 werknemers hun baan zullen verliezen als AT&T het banenverlies doorvoert. Het bedrijf zelf heeft tot dusver geen mededelingen gedaan over het werkelijke aantal ontslagen. Vorige week meldde een bericht in de media dat AT&T £ 10,32 miljard wilde ophalen om 5G-spectrum te kopen.

AT&T presteerde vorig jaar vrij somber op de aandelenmarkt met een jaarlijkse daling van meer dan 25%. Op het moment van schrijven wordt ’s werelds grootste telecombedrijf geschat op £ 153,21 miljard en heeft een koers / winstverhouding van 19,20.

Investeer in crypto, aandelen, ETF's en meer in enkele minuten met onze favoriete makelaar, eToro
7/10
67% van particuliere CFD accounts verliezen geld