CALL dient een claim van £589 miljoen in tegen BT Group

By: Wajeeh Khan
Wajeeh Khan
Wajeeh is een actieve volger van wereldaangelegenheden, technologie, een fervent lezer en speelt graag tafeltennis in zijn vrije tijd. read more.
on jan 18, 2021
  • CALL dient een claim van £589 miljoen in tegen BT Group.
  • BT zou klanten met een vaste lijn niet hebben gecompenseerd voor te hoge kosten.
  • De Britse multinational zegt het absoluut niet eens te zijn met de rechtszaak.

Een consumentencampagnegroep diende maandag een claim van ongeveer £ 600 miljoen in tegen BT Group plc (LON: BT.A) die zei dat de telecommunicatieoperator vaste klanten niet compenseerde voor te hoge kosten. Veel van de getroffenen, zo voegde de rechtszaak toe, waren ouderen.

BT Group zakte maandag bijna 1,5% in premarket-handel en verloor nog eens 1% op de markt. Met 138 pence per aandeel heeft het in Londen genoteerde aandeel zich sinds de laatste week van oktober 2020 met ongeveer 40% hersteld – goed nieuws voor waardebeleggers.

Zoekt u actueel nieuws, goede tips en markt analyses? Schrijf u vandaag in voor de Invezz nieuwsbrief.

CALL (Collective Action on Land Lines) zei dat de Britse multinational de prijs van haar diensten gedurende meerdere jaren bleef verhogen, terwijl de totale kosten die aan de dienstverlening werden toegeschreven, feitelijk daalden.

In apart nieuws uit het Verenigd Koninkrijk benoemde Centrica plc maandag Kate Ringrose als haar nieuwe Chief Financial Officer, toen Johnathan Ford zijn ontslag aankondigde onder vermelding van persoonlijke redenen. Ford diende het bedrijf zeven maanden als CFO.

BT stemde ermee in om zijn prijzen in 2017 met £7 per maand te verlagen

BT Group had plannen aangekondigd om de tarieven voor vaste-telefonieklanten in 2017 met £ 7 per maand te verlagen, nadat Ofcom (de Britse telecomoperator) zijn bezorgdheid had geuit over het feit dat dergelijke klanten te maken hadden met onterecht hogere prijzen.

Maandag zei CALL echter dat de telecommunicatieholding zijn klanten niet goed heeft gecompenseerd voor te hoge kosten in het verleden. De rechtszaak die is aangespannen bij de uitvoerende, niet-departementale overheidsinstantie, Competition Appeal Tribunal, wordt geschat op £ 589 miljoen en eist dat BT Group tot £ 500 betaalt aan elk 2,3 miljoen van zijn klanten die werden getroffen door de onredelijk hogere kosten.

De claim wil ook dat de Britse multinational die klanten compenseert die geabonneerd zijn op zijn vaste en breedbanddienst (niet als een pakket). BT heeft dergelijke klanten ook uitgesloten van de prijsverlaging in 2017.

BT Group is het niet eens met de rechtszaak

BT Group heeft maandag verklaard het sterk oneens te zijn met de rechtszaak, aangezien het verklaarde:

“We nemen onze verantwoordelijkheden jegens oudere en kwetsbare klanten zeer serieus en zullen ons verdedigen tegen elke claim die anders suggereert.”

In oktober 2020 waarschuwde BT Group dat het onwaarschijnlijk was dat de winst vóór 2022-23 zou terugkeren naar het niveau van vóór COVID-19.

BT Group presteerde vorig jaar grotendeels somber op de aandelenmarkt met een jaarlijkse daling van meer dan 30%. Op het moment van schrijven wordt de telecomoperator geschat op £ 13,63 miljard en heeft het een koers / winstverhouding van 9,05.

Investeer in crypto, aandelen, ETF's en meer in enkele minuten met onze favoriete makelaar, eToro
7/10
67% van particuliere CFD accounts verliezen geld