Hammerson heeft in Q1 41% van de verschuldigde huur geïnd

By: Wajeeh Khan
Wajeeh Khan
Wajeeh is een actieve volger van wereldaangelegenheden, technologie, een fervent lezer en speelt graag tafeltennis in zijn vrije tijd. read more.
on jan 19, 2021
  • Hammerson zegt dat het in Q1 41% van de verschuldigde huur heeft geïnd.
  • De volledige collecties van de vastgoedontwikkelaar stonden in 2020 op een hogere 75%.
  • Hammerson heeft £568 miljoen aan doorlopende kredietfaciliteit terugbetaald.

In een aankondiging op dinsdag zei Hammerson plc (LON: HMSO) dat de huurincasso over het eerste kwartaal in het Verenigd Koninkrijk 41% bedroeg. Het bedrijf haalde 46% van de verschuldigde huur in Frankrijk op en een veel lagere 31% in Ierland. Volgens Hammerson heeft het nu een deel van zijn schulden afgelost.

De aandelen van Hammerson plc zijn dinsdag ongeveer 1,5% gestegen in de premarket-handel. Het aandeel sprong nog eens 1% op de open markt voordat het de volledige intradag winst in het volgende uur verloor. Het Britse bedrijf heeft nu een prijs per aandeel van 23 pence per aandeel. Lees meer over waarom prijzen stijgen en dalen op de aandelenmarkt.

De huurcollecties van Hammerson staan afgelopen jaar op een hogere 75%

Zoekt u actueel nieuws, goede tips en markt analyses? Schrijf u vandaag in voor de Invezz nieuwsbrief.

Volledige jaar collecties, voegde de Britse vastgoedontwikkeling en investeringen bedrijf toe, stonden nu op 75% in vergelijking met een lagere 66% op 15 oktober. In apart nieuws uit het VK zei mijnwerker Rio Tinto dat zijn Australische mijnbouwcentrum jaar op jaar een toename van 1% zag in de jaarlijkse zendingen van ijzererts.

Volgens Hammerson, vertoonde bezoekersaantallen tekenen van verbetering in de vier weken vanaf 30 november tot 24 december als de Britse regering in het voordeel van het verlichten van de COVID-19 beperkingen beslist. In de vlaggenschipcentra in Ierland en Frankrijk herstelde het aantal bezoekers tot 90%, terwijl dit in de Britse centra op 60% bleef van het voorgaande jaar.

De bezoekersaantallen in retailparken in dezelfde periode waren vergelijkbaar met die van vorig jaar. Maar het gleed de afgelopen weken weer scherp naar beneden toen premier Boris Johnson een nieuwe nationale lockdown in het VK aankondigde om de toenemende gevallen van de nieuwe variant van het griepachtige virus te bestrijden.

Hammerson betaalde £568 miljoen aan doorlopende kredietfaciliteit af

Hammerson haalde in september 2020 nieuw eigen vermogen op waarmee het zijn doorlopende kredietfaciliteit ter waarde van £ 568 miljoen volledig kon terugbetalen. Het in Londen gevestigde bedrijf betaalde ook £ 75 miljoen aan financiële steun terug die het van de regering had gekregen om de economische klap van de COVID-19 crisis op te vangen.

De exploitant van het winkelcentrum sprak dinsdag nog vertrouwen uit in zijn sterke kaspositie. Hammerson had in het derde kwartaal van vorig jaar slechts 16% van de verschuldigde huur geïnd, toen de beperkingen in verband met het coronavirus op hun hoogtepunt waren.

Hammerson presteerde vorig jaar enorm somber op de aandelenmarkt met een jaarlijkse daling van bijna 85%. Op het moment van schrijven heeft de Britse vastgoedontwikkelings- en investeringsmaatschappij een marktkapitalisatie van £ 931,56 miljoen.

Investeer in crypto, aandelen, ETF's en meer in enkele minuten met onze favoriete makelaar, eToro
7/10
67% van particuliere CFD accounts verliezen geld